Mauser зняли новий кліп

Нещодавно львівський хардкор-панк гурт Mauser опублікував відео на пісню "Нема діла" зі свого останнього мініальбому.

Зйомки нового відеокліпу розгорнулися посеред напівзакиненого архітектурного ансамблю, розташованого в центрі Львова. Уперше музиканти побували там приблизно в 2015 році й тоді ж у них зародилася ідея зняти там відео.

"Наші друзі з різних джазових колективів зробили там репетиційку, там же вони й живуть. Колись по понеділках там влаштовували джем-сейшени й ми досить часто проводили там час, грали й балакали з музикантами з інших жанрів. Це все сприяло дуже теплому спіритичному звʼязку між нами й цим місцем. Хлопці були тільки за, щоб зафільмувати шматок нашого спільного життя", – розповідають музиканти Неформату.

Відеокліп для музикантів зробила Софія Максимович, із якою в учасників колективу збіглися погляди на бажаний кінцевий результат. За їхніми ж словами, "свою" людину вони шукали довго.

 

Цей відеокліп Mauser у якомусь сенсі можна вважати "антивідеокліпом", оскільки той був створений усупереч основним підходам до ремесла.

"Зазвичай для кліпів беруть хітовий трек із зрозумілою структурою й мелодикою, яка запам’ятовується, а динаміка відео відповідає пісні й усе таке. У нашому випадку нічого з переліченого нема. Це скоріше експеримент і досвід, який хотілося втілити на фоні всіх тих кліпів, які зараз роблять, добравшись до ефектів і можливостей монтажу. Пісня з максимально простим і побутовим сенсом, атмосферу і глибину якої має передати таке ж зображення і сюжет".

Раніше ми писали про мініальбом музикантів, куди зокрема ввійшов трек "Нема діла". 

Mauser – львівський хардкор-гурт, що виник у 2018 році. Власну музику виконавці описують як суміш інфлюенсів Bad Brains, Cro-Mags, Underdog, Leeway. На рахунку колективу LP, мініальбом і кілька синглів.

Рецензія на дебютний альбом музикантів тут

Mauser у мережі:

https://www.instagram.com/mauserhardcore/