White Ward анонсували тур Україною та Європою

Найвідоміший український постблек метал гурт анонсував великий квітневий тур, що охопить 9 українських міст та продовжиться у Європі, якщо вдало складуться обставини. 

Після піврічної паузи White Ward знову повернуться до живих виступів у рамках великого, майже 3-тижневого туру. 

"Не дивлячись на усі труднощі, ми вважаємо, що мистецтво і творчість повинні продовжувати існувати навіть у найтемніші часи, тому ми плануємо у квітні відвідати з концертами 9 міст України, а також дуже сподіваємося, що в цей раз у нас все ж таки вийде зіграти декілька концертів у країнах ЄС, в тому числі на культовому фестивалі Roadburn", — йдеться у пресрелізі.

Цього разу White Ward вирішили грати одну велику програму впродовж усього туру і максимально охопити нею всю свою дискографію.

"Звичайно, тривалість наших треків (від 7 і аж до 10-14 хвилин) накладає деякі обмеження при плануванні сетліста, але ми все ж таки спробуємо зробити його максимально різноманітним та цікавим", — розповів у коментарі Неформату лідер гурту Юрій Казарян.

У цьому випадку, окрім класичних вже турових міст (Одеса, Львів, Київ), музиканти вирішили заїхати і в ті міста, де ще ніколи не були: Вінниця, Полтава, Кривий Ріг, Луцьк, а також, не дивлячись на потенційні ризики, вперше з 2019 року завітати у Харків:

"Ми знаємо, що нас там люблять і чекають, тому не можемо ігнорувати це місто-герой".

У результаті анонсований тур виглядає отак: 

05.04 — Одеса
06.04 — Київ
07.04 — Харків
09.04 — Полтава
10.04 — Кривий Ріг
12.04 — Львів
13.03 — Рівне
14.04 — Луцьк (місце буде анонсовано пізніше)
16.04 — Єна, Німеччина
18.04 — Roadburn, Тілбург, Нідерланди
21.04 — Мюнхен, Німеччина
22.04 — Брно, Чехія
23.04 — Варшава, Польща
25.04 — Вінниця

Концерти в ЄС відбудуться за підтримки Українського Інституту — організації, що займається зміцненням міжнародних культурних зв'язків і допомагає представляти українську культуру закордоном, а відтак і допомагатиме хлопцям з оформленням документів для виїзду. Тому музиканти загалом налаштовані оптимістично, але й готові до ризику.

"Навіть усвідомлюючи, що в будь-який момент ситуація може змінитися і, власне, можуть знов змінитися правила виїзду за кордон, ми вирішили спробувати й ризикнути. На щастя, всі закордонні організатори розуміють ситуацію і ризики, тому, у випадку скасування, це не стане для нас великою проблемою чи репутаційним ударом", — додає Юрій

Нагадаємо, минулого року після зміни політики Мінкульту гурт вимушено скасував анонсований на квітень масштабний європейський тур включно з виступом на великому нідерландському фестивалі Roadburn. Одесити, які видаються на відомому метал-лейблі Debemur Morti та, відповідно, і самі вже доволі добре відомі за кордоном, мали стати першим в історії українським колективом, який би виступив на цьому фестивалі поряд з такими відомими іменами як Brutus, Deafheaven, Wolves in the Throne Room та рядом інших команд.

Новий анонсований тур буде благодійним, а саме велику частину прибутку музиканти планують спрямувати на допомогу у забезпеченні підрозділів ЗСУ та фонду Musicians Defend Ukraine.

Квитки майже на всі концерти туру вже у продажу і доступні за посиланням. 

White Ward — одеський експериментальний/постблек метал гурт, створений у 2012 році. Дискографія нараховує три повноформатні альбоми та два ЕР. Гурт відомий своїм унікальним звучанням, що поєднує в собі постблек метал, нуарний/дарк-джаз та тріп-хоп.

White Ward у мережі:

https://linktr.ee/whiteward