Waidelotte: дебют на Debemur Morti Productions

Новий український метал гурт Waidelotte розпочне свою діяльність одразу зі співпраці з лейблом Debemur Morti Productions.

Гурт утворили Златояр (бас-гітара), Михайло Богайчук (гітари) і Андрій Печаткін (вокал), учасники гуртів Soen, Solar Kollapse та White Ward, а результат своєї роботи хлопці анонсують як суміш блек-металу, мелодік дез-металу і фолкових елементів. 

Задум проєкту виник у Златояра ще у 2014 році, тоді ж музикант написав більшість матеріалу для нього, але не міг повноцінно втілити свій задум у життя самостійно, отож всі ці роки шукав необхідних музикантів-однодумців.

"На альбомі звучить близько 15 різних вокалістів та інструменталістів. Мені дуже хотілось поєднати екстремальну метал музику з народною: традиційними українськими інструментами та народним співом", — розповів у коментарі Неформату Златояр.

Цей дебютний альбом побачить світ 29 березня за підтримки лейбла Debemur Morti Productions, однак дещо раніше ми зможемо почути два сингли з нього — "The Era of Stagnant Gods" 15 лютого, та другий сингл, реліз якого запланований на 11 березня. 

Очевидно, що така стрімка співпраця з лейблом стала можлива завдяки участі у проєкті Андрія Печаткіна, чий гурт White Ward вже не один рік працює з Debemur Morti Productions. 

"Я напряму написав засновнику лейбла Філу, йому матеріал дуже сподобався, тому він одразу запропонував нас видати. За пару тижнів до цього я також показував йому інший проєкт, до якого маю відношення — Floscule. Але там відповідь була негативна. Це я до того, що навіть довготривала співпраця між White Ward та лейблом не є запорукою того, що інші проєкти, в яких я беру участь, можуть вийти на DMP", — розповів Андрій.

Назву проєкту вигадав також Златояр і походить вона від "вайделотів" — балтійських язичницьких жерців, котрі передавали вчення й мудрість через пісні й перекази.

"Я подумав, що було б досить символічно назвати гурт саме так. У музиці є досить сильне фолк звучання, а в текстах ми оповідаємо про різного роду філософію. В нашому дебютному релізі піднімається тема катарсису: головний герой переживає найгірші душевні/ментальні муки, опускається до найнижчої точки свого існування, після чого починає рух вгору і доходить до максимальної точки, де і “перероджується”, стає “абсолютом”, пізнає дзен/нірвану", — додає музикант. 

Наразі на офіційних сторінках гурту можна почути лише фрагмент їхнього дебютного синглу.

Waidelotte у мережі:

https://www.instagram.com/waidelotteofficial/
https://www.facebook.com/waidelottemusic