Лейбл Shukai перевидасть записи гурту Цукор Біла Смерть

Нещодавно нішевий лейбл Shukai анонсував перевидання архівних записів культового колективу 90-х Цукор Біла Смерть на подвійному вінілі.

Команда Shukai, саблейблу Muscut, змістила свій фокус на музику українських 90-х унаслідок війни. Так трапилося, що артисти більш ранніх періодів, від 60-х до 80-х, яких видавці розглядали для потенційної співпраці, опинилися поза доступом. Деякі з них або самі виїхали за межі України, або їхні родичі покинули ці широти. Відповідно, це унеможливило подальше планування.

"Ми вирішили фокусуватись на 90-х роках через те, що з цим поколінням артистів простіше встановити зв’язок онлайн. Якось ми натрапили на статтю Влада Яковлєва про Олександра Юрченка – це був дуже потужний архівний матеріал, про який ми знали, але на який не дуже звертали увагу до цього. Тож ця стаття змусила нас звернути більшу увагу на спадщину 90-х. Далі ми перевидали Світлану Няньо, і ще далі в нас уже не було опції не видати Цукор так само", – розповідає Дмитро, засновник лейблу, Неформату.

Музика гурту офіційно не перевидавалася жодного разу до цього. Для її перевидання Shukai зібрали всі доступні архівні матеріали, як аудіо так і фото, зокрема і записи з касетного видання на польському Koka Records.

"На жаль, усі треки фізично не могли бути розміщені на двох платівках, тож нам довелося позбутися близько п’ятьох треків, які нам подобались найменше. Потім ми зробили ремастер треків і тест-прес вінілу, яким ми дуже задоволені", – додає Дмитро.

Порівняно з іншими перевиданнями, процес роботи з Цукор Біла Смерть працівники лейблу вважають досить швидким.

Перевидання міститиме уже згадані тут архівні фото, а також статтю Влада Яковлєва, який знається на андеграунді 90-х, на задній стороні обкладинки.

"Разом із Владом нам було цікаво встановити хронологію подій. Там доволі заплутана історія з записами і перезаписами втрачених альбомів, а також їхніх назв, отож ми задоволені тим, що змогли розставити все по місцях".

Наразі платівки вже перебувають на стадії друку в Нідерландах. В Україну вініл надійде 15 квітня, а попередні замовлення доступні вже зараз. Зі свого боку, Дмитро пророкує швидкий солдаут.

Shukai / Шукай – архівний лейбл, проєкт Muscut, зосереджений на перевиданні української втраченої музики 60-90-х років.

Shukai у мережі:

https://shukai.bandcamp.com/
https://www.facebook.com/shukairecords/
https://www.shukai.org/

Фото обкладинки – Bandcamp