bankihoi і Безвихідь випускають готичний сингл

Минулого тижня постпанк-виконавець bankihoi разом із дарк-треп-артисткою Безвихідь випустили сингл "Травма". У ньому вони зосереджуються на болі, нанесеному війною.

За їхніми словами, ця композиція жанрово належить до готик-року, однак містить й елементи інших жанрів, зокрема гранжеві перенавантажені рифи.

"У звучанні цієї пісні відбивається розлом між двома сильними поняттями, що з'єднуються в єдиний гармонійний звук. Перше поняття відкриває світ психологічних травм і поствоєнних розчарувань, де війна завдає глибоких ран та залишає шрами, тим, хто втратив все. Друге поняття вплітається в мелодію з холодною і беземоційною гамою. Втрата довіри, замороженість відчуттів та бачення безкрайньої прірви створюють пейзаж страждань", – каже Безвихідь у пресрелізі.

Водночас для bankihoi цей сингл став першою експериментальною спробою відійти від постпанку посеред пошуків себе в інших жанрах.

Лірика пісні навмисно гнітюча, чим підсилює атмосферу мелодії. У ній музиканти констатують факт війни й закликають зосередити сили на її подоланні заради кращого життя.

"Навіть у цьому хаосі й розчаруваннях звучить надія, мов далекий звісток про можливість віднайти себе. Так, зібравши останні резерви сили, людина прагне розкрити свою сутність в нових, незвіданих вимірах", – фіналізує Безвихідь.

Композиція вийшла на однойменному лейблі творчого об’єднання BE₴HKET, до якого належать обидвоє музикантів. Ми також писали про перший сингл Безвихідь –"Блуд".

bankihoi – постпанк-виконавець із Шацька, резидент об’єднання BE₴HKET. На його рахунку спільний із hate optimists мініальбом і кілька синглів. Зараз артист експериментує в різних звучанні й жанрах.

bankihoi у мережі

https://www.instagram.com/bankihoi/ 

Безвихідь – сольний дарк-треп проєкт, який стартував у межах творчого об’єднання BE₴HKET. Перший реліз формації відбувся в 2023 році. Наразі її дискографія налічує один сингл.

Безвихідь у мережі:

https://instagram.com/bezvyhid_

Фото обкладинки – BE₴HKET