У Харкові з'явиться Центр нової культури від формації Some People

Cубкультурна формація Some People, у доробку якої проєкти Sneaker Mate, rap.ua, Buro22, Тиск та ssweep, почала будувати Центр нової культури в Харкові.

Як йдеться у пресрелізі, центр розташується в приміщенні колишнього заводу торгового машинобудування, поблизу історичного центру Харкова (вул. Іванівська 1). У його приміщенні Some People планують побудувати мультижанровий майданчик для івентів, що об'єднає електронну сцену, нову українську музику та сучасний театр, кімнату для аудіовізуальних перфомансів, коворкінг для митців, снікер-хімчистку Sneaker Mate, фотостудії. За їжу буде відповідати команда харківського бару Протагоніст (вони ж — київські Варцаб та Міська Їдальня).

"Будувати цей плейс зараз — це, напевно, найбільша авантюра, в яку влітала наша команда, але ми бачимо, що культурне життя в місті практично завмерло. Все більше людей з креативних економік саме зараз приймають рішення вже не повертатись. Тому дуже хочеться якомога швидше побудувати такий проєкт, щоб, можливо, бути однією з причин повернутись в Харків, бо до війни він був містом творчої енергії та музики з характером. Хочеться повертати місту втрачені позиції та спробувати створити місце, яке буде як магніт збирати людей та вібрації", — каже Антон Назарко, один із засновників формації Some People.

Запуск проєкту планується на листопад, а поки триває будівництво, раз на два тижні команда буде робити шоукейси дружніх промогруп та команд. Дебютна подія Центру вже запланована на 19 серпня. Це буде шоукейс благодійного та волонтерського фонду Kyiv Angels за участі  DJ 69, Gapon, Zolaa і самих Тиск. Потрапити на подію можна через швидку реєстрацію

Слідкувати за розвитком подій навколо Центру можна в соцмережах Some People:

https://t.me/somepeopleua
https://www.instagram.com/somepeople.ua