Помер Влад Ляшенко

Влад Ляшенко, відомий як співзасновник лейбла ІншаМузика та як артдиректор різних столичних клубів, помер сьогодні, 3 березня. Про це повідомив на своїй Фейсбук-сторінці засновник квиткового оператора Concert.ua Дмитро Феліксов. 

За словами Дмитра, Влад помер під час зустрічі з клієнтом – "просто стало погано на роботі". 

Новина одразу розлетілася по усіх соцмережах, адже Влад Ляшенко є знаковою фігурою для української музики. Пригадаємо, що саме він встиг зробити за своє життя для вітчизняної культури. 

Влад спільно з  режисером Віктором Придуваловим у 2006 році заснував лейбл ІншаМузика, за підтримки якого виходили альбоми гурту ТОЛ та АННА,  "Seven Thunders Roar" (2012) Stoned Jesus, також релізи Мегамасс, Merva, Pins й інших подібних актуальних гуртів двотисячних. Водночас варто згадати, що Влад був продюсером гуртів ТОЛ та АННА. 

Багато кому Влад запам'ятався як артдиректор одного з культових столичних клубів Bingo, також він був концертним менеджером популярного київського закладу MonteRay, а останнім часом керував столичним клубом Bel Etage. 

Окрім того Влад Ляшенко був засновником першої та досі єдиної української метал-премії The Best Ukrainian Metal Act, яку в минулі роки отримували гурти Jinjer (2013, 2016), Morphine Suffering (2014), Space Of Variations (2015, 2017), Velikhan (2018), Motanka (2019), Ignea (2020), Sick Solution (2021). А ще раніше Влад був виконавчим директором конкурсу The Global Battle Of the Bands в Україні. 

Також до ряду проєктів Влада, де він був продюсером і ведучим, належить і онлайн-радіо Radio Submarina, що активно підтримувало українських рок- та метал-виконавців. А ще він був співорганізатором серії столичних фестивалів Winter Mass, що спеціалізувалися на психоделічній та думовій музиці насамперед. 

Співчуття родичам, друзям і усім, хто знав померлого. 



На обкладинці — фото Олі Закревської