Juggernaut повертаються з новим синглом

Київський хардкор-гурт повертається після кількарічної перерви з новим студійним синглом "Stronger Than Ever". 

Це перший реліз гурту після виходу дебютного повноформатника "KVLT OV ETERNAL VVAR" (2019), а також перша його робота після повномасштабного вторгнення росії. 

За словами гітариста Артема, колектив випав з музичної діяльності після 24 лютого:

"Насправді було тяжко, я сам був під окупацією в Чернігівській області. Тоді були різні пригоди та переживання, і під час них, окрім всього, що лежить на поверхні, іноді виникала думка про те, що чогось ми так і не сказали своєю музикою, не було зроблено фінальної крапки. В цей період нас розкидало по всій Україні, але ми постійно підтримували зв’язок і один одного. До травня ніяких розмов про музику не було, у всіх був тяжкий моральний стан, і думки про те, що робити з життям далі, як його продовжити або навпаки де закінчити".

Після деокупації всі хлопці зустрілися в Києві та вирішили спробувати щось пограти.

"Повертатись до чогось, чим ти не займався вже давно, завжди тяжко. В нашому випадку було морально тяжко. Особливо тоді, коли розумієш, що твої знайомі на фронті, а ти тут, граєш музику Але ми всіма правдами й неправдами змогли", – додає Артем

Музику до нового сингла гурт написав ще наприкінці літа 2021-го, а лірику Артем писав вже на початку лютого минулого року, "коли в повітрі вже відчувалась велика війна".

"Пісня – це крик, попередження тим, хто хоче відібрати чуже, захопити територію. Це як дисклеймер перед переглядом відео з рейтингом R, чи як недавній Тік-Ток, який виклала ДПСУ, де наш прикордонник передає вітання білоруським колегам", – пояснює музикант. 

Він додає, що це буде найшвидша пісня на новому альбомі гурту, який музиканти хотіли би випустити ще цього року, але через "тривоги", обстріли, вимикання світла, поганий настрій і інші життєві проблеми точних дат не обіцяють:

"Новий альбом буде ближчим до наших перших релізів, коли ми намагались грати більше хардкору, ніж металу і його різних піджанрів. Там буде середньотемповий кач, грув, тустеп, брейкдауни, сінгалонги, нарешті структурність пісень. Як написано в шапці нашого інстаграму, "намагаємось повернути потужність, яку створили представники heavy hardcore в кінці 90-х — на початку 00-х". Лірично він буде про те, що переживаю зараз: війна, ненависть до русні, підтримка свого народу, скорбота за загиблими".

Окрім того, гурт планує цьогоріч серйозніше ставитися до своєї творчості, більше виступати, можливо, відзняти повноцінний сюжетний кліп, і загалом розширювати свою аудиторію, долаючи виклики, які зараз стоять перед українською хардкор-сценою:

"Більшість українських хардкор гуртів (беру до уваги саме хардкор, хардкор-панк) не були активними у 2023. Метал-сцена більш розвинена в цьому плані, з’являються нові сучасні металкор команди з актуальним посилом і великою аудиторію, десь в інстаграмі бачив цілий проєкт, учасник якого сказав, що вони створили гурт для підтримки воїнів ЗСУ. Але водночас не можу не згадати одеситів, новий гурт Відсіч які прямо в березні 2022 зробили реліз, й ініціативу Movement, Eskadron Gigs, які, на мою думку, дали друге дихання регулярним хк-панк фестам і гігам на заході України, Kharkiv Hardcore, які дуже багато роблять для хлопців зі сцени, які зараз боронять нашу державу, навіть якийсь гіг в Європі восени зробили. Також майже під кінець року з’явилась перспективна нова кров з Києва Repress та Blindfold. Тому, якщо коротко, хардкор-гурти в більшості не справляються, але дуже справляються організатори. Сподіваюсь, у цьому році буде краще, і в майбутньому в Україні буде куча фестів і концертів і рок знову стане роком", – зазначає музикант та водночас додає, що спершу нам треба здолати наших ворогів на фронті й підтримувати наших солдат, які зараз там. 

Juggernaut – хардкор-гурт, який виник у 2014 році, в Києві. Хлопці зі самого початку планували грати хеві-хардкор у дусі 90-х. На їхньому рахунку вже два мініальбоми та один повноформатник.

У 2021 році до складу гурту приєднався Дмитро Бастанов, відомий в українській сцені звукорежисер та учасник гуртів Strike Each Other, Purefilth, Weapon Of Choice, Vinnytsia Fatalities тощо. 

Juggernaut у мережі

https://juggernauthc.bandcamp.com/
https://www.facebook.com/juggernauthc
https://www.instagram.com/p/Cm093IpDXtG/
https://linktr.ee/juggernaut_kyiv