The Pleroma видає сингл осіннього настрою

Минулого місяця вийшов новий сингл "Даремно" інді-рок проєкту The Pleroma.

Ця пісня була написана на хвилі осінньої меланхолії за один день, а на її запис пішло кілька днів. Всі процес роботи над нею проходили у виконавця вдома.

"Якось восени я йшов з секонду і зловив певний осінній меланхолійний вайб. Ну, знаєте, ще не так холодно, половина листя вже долі, усе стає повільнішим. В голові сам собою почав грати цей простий тягучий ритм, там вже десь з’явились гітарні даремні нотки. Я швидко дійшов додому, щоб це все зафіксувати, і так вийшло, що поринув у процес", – розповідає Костянтин, автор музики проєкту, Неформату.

Недовго композиція залишалася у напівготовому вигляді, поки Костянтин допрацьовував деякі штрихи та додав другий вокал.

"Це суто домашній lo-fi, такий собі музичний щоденник. Записую усе сам, лише другий вокал виконує моя дівчина. Не дуже розуміюсь на професійному продакшені, того, звичайно, трек можна розкритикувати з точки зору технічних аспектів. Але все те, що я роблю, скоріше про стан, про момент".

В цьому синглі, за словами музиканта, він відійшов від звичних для нього жвавих постпанку, шугейзу та інді-року в похмуріший бік, під впливом таких колективів, як HTRK та Massive Attack.

 

Слухайте реліз на цифрових платформах: Apple Music, Spotify, Amazon Music

Лірично ця пісня навмисне позбавлена тягаря сенсів й просто передає стан артиста.

"Мабуть, вперше не хотілося навмисне вкладати в пісню конкретний сенс або навіть алегорії, які наштовхують слухача на певні висновки. Нарешті вийшло просто дозволити собі зафіксувати стан, зліплений, як колаж з різних несумісних частин, створюючи просто кінематографічні кадри, образи. Слухач може по-своєму трактувати значення, знаходити щось суто своє. Гадаю, що в цьому і полягає сенс творчості".

Водночас, як каже музикант, пісня має чіткий настрій – меланхолійний, в який музично вплетено також певну сексуальність, звабливість.

На обкладинці композиції зафіксовано статуетку, що належить дівчини Костянтина і яку той випадково помітив на столі.

"Вона ідеально передає стан цієї пісні – понівичена часом статуетка Амура і Психєї, знайдена ще за радянських часів в аккерманському городі. Звідки вона там могла з’явитись – невідомо. Коли я сфоткав статуетку на чорному тлі для обкладинки, усі пазли остаточно зійшлись і ми відправили пісню на дистриб’юцію".

The Pleroma – інді-рок/шугейз проєкт, який заснували двоє музикантів у 2011 році, в Києві. Перший альбом проєкту вийшов тоді ж. З тих пір на рахунку формації кілька альбомів, мініальбоми та сингли. В своїй діяльності The Pleroma переважно випускає домашні DIY-записи.

Фото обкладинки – надав виконавець