Mørkt Tre повертаються з меланхолійним мініальбомом

Львівський atmospheric black metal гурт представляє новий мініальбом "М​а​р​е​н​н​я О​с​е​н​і".

Цей EP виходить після дворічної перерви з часу виходу попереднього альбому гурту "З​е​м​л​я з​а​б​у​т​а б​о​г​о​м і л​ю​д​ь​м​и" у вересні 2020-го. Хоча, як зазначають музиканти, "М​а​р​е​н​н​я О​с​е​н​і" є результатом імпровізації, тобто мініальбом був створений та записаний протягом одного дня у листопаді того самого 2020 року. 

"Були певні ідеї, які захотілось втілити саме методом імпровізації та записати за одну сесію. Переваги: швидко придумали, швидко записали. Недоліки: практично неможливо поредагувати/переробити те, що записали. Далі матеріал просто чекав свого часу на випуск, ніхто нікуди не спішив", - розповів у коментарі Неформату лідер гурту Sttng

Лірика мініальбому, за його ж словами, повністю відображає концепт та настрій цього релізу — меланхолію та споглядання. Варто відзначити, що автором лірики є нині вже покійний український поет та видавець Юрій Руф, який загинув у бою на Луганщині у квітні цього року.

"У Юри була лірика, якою він люб'язно поділився з нами. До трагічної загибелі на фронті, боронячи Україну, він встиг почути реліз", — додає Sttng

Мініальбом, до слова, вийшов на касетах лімітованим тиражем, але всі вони продалися за кілька днів. 

Музикант зазначає, що на початку повномасштабної війни, в перші її місяці, учасникам гурту було абсолютно не до творчості, але зараз у них з'явилась можливість записати новий альбом, тож користуються нею на повну.

Morkt Tre — блек-метал гурт зі Львова, утворений у 2010-му році. Дебютний повноформатний альбом "To the Graves of Smoldering Times" вийшов у 2017 році. Про склад колективу відомо небагато, окрім псевдо музикантів: Sttng, Emperor, Ercld. 

Morkt Tre у соцмережах:

https://mrkttre.bandcamp.com
https://www.facebook.com/morkttreua
https://www.instagram.com/morkttre/