Гурт "Очеретяний кіт" випустив новий альбом

Минулого тижня у Києві відбулася презентація нового альбому київського гурту. Реліз отримав назву "Налягай на весла". 
 
Особливостями збірки є не тільки класичні «котячі нариси» з буденності яскравих героїв, але й кілька дуетів.  Найбільш монументальним та епічним твором є обробка народної пісні «Їхали чумаки». Разом з «Очеретяними котами» цю пісню записали гурти: «Гайдамаки», «ДахаБраха» та неперевершена Катя Chilly.
 
Ще два яскравих дуети записано з Тонею Матвієнко та Мавкою (Ірина Скрипнікова). Першу композицію «Електричка», яку шанувальники гурту знають ще з кінця 90-х, записано разом з автором Анатолієм Секретарьовим, якому у 2017 році виповнилось сімдесят. А також пісня «Піють півні» з Міськом Барбарою («Мертвий півень»).
 
Обкладинка двостороння - художник Іван Марчук та художниця Наталка Хавка.
 
Гурт «Очеретяний кіт» приймає участь у заходах волонтерської організації «Музичний Батальйон». Пісня «Шлях на Мар’їнку» - це музично-поетичний нарис-пригода українських музик на сході в зоні АТО. 
 
Диск записано на студії Crystal Sound, режисер Сергій Тягнирядно, за сприяння Творчого Об’єднання «Музичний Батальйон». 
 
Гурт "Очеретяний кіт" був  заснований у 1995 році. Пройшов неодноразові зміни складу . Стилістично набув цілісності на чолі з Романом Крілем,  десь у 1998 році. Приблизно тоді вийшов диск «Бурса»,точніше касетний магнітоальбом. Попередній матеріал зберігається в невідомих архівах і є вельми цікавим. 
 
Далі були альбоми: електронний «Манія», фольк-панк «Коломийки», невиданий та «закопаний», російськомовний «Фаза покоя», найуспішніший «Мандрівка в Косаківку», та «Демидівський альбом», записаний в хаті мазанці на «очеретяній базі» в селі Демидівка, Жмеринського району.
 
Гурт ставав кілька разів переможцем фестивалю «Червона рута» у акустичній музиці. Брав участь у фестивалях: «Шешори», «Мазепа фест», «Країна мрій», «Арт поле»  і багатьох інших. Пісні записані у стилі «подільський лаунж-рок», чи як його жартома музиканти називають«маза хата рок», від словосполучення хата мазанка. 
 
"Очеретяний кіт" у соцмережах: