nacht yar презентував дебютний альбом

Один із засновників шугейз проєкту Rippedd Олександр представляє дебютну роботу у рамках свого сольного проєкту nacht yar.

"Я плюс-мінус завжди слухав блек метал, хоч і ніколи не пробував щось робити самотужки в цьому жанрі. Мені подобається робити атмосферу, при чому різну, тому цей жанр ніби дав мені ковток свіжого повітря. [...] Для мене по суті найбільш важливі аспекти це атмосфера, сирий звук та мелодійність", - ділиться Олександр з Неформатом. 

Серед гуртів, які вплинули на звучання його нового проєкту називає Oerheks, Paysage D’hiver, Darkspace, svrm, а також Drudkh з їхнім  лором. 

Записував цей альбом Олександр на Київщині за містом, у невеликій хатинці біля лісу і ставка, де його дуже надихала місцева природа. Ще один трек музикант записав в домі свого друга в Естонії буквально кілька днів тому. У цій роботі Олександр використав чимало живих записів тої самої природи, також синтезатори та акустичну гітару. Водночас музикант свідомо відмовився від бас-гітари, бо "це занадто сильно додає звуку". 

За словами Олександра, війна сприяла відчуженню від подій навколо, а також занурила його в "постійні спроби вилити кудись свою злість". Всі ці емоції, у результаті, проявилися в альбомі "nacht yar".

"Я не закинув шугейз, більше того, працюю над новим альбомом, який вийде, я думаю, десь у серпні, адже більшість пісень вже готові. Але там я відображаю більш мрійливу та спокійну частину свого життя та переживань, що, можливо, не дуже сприймається в комʼюніті тяжкої музики, але я за багатогранність", - додає музикант.

Головну ідею альбому Олександр підсумовує як "відчуття природи", її сприйняття з дещо язичницької сторони і навіть як певну релігійність. Підкреслює це й обкладинка релізу, на якій сам музикант стоїть на фоні вже згаданого ставка.

Надалі Олександр займатиметься своїм блековим проєктом, а також планує доробити альбом для Rippedd.

nacht yar у мережі:

https://www.instagram.com/nachtyar