Ethereal Riffian повернулися з новим відео та благодійним збором

Вперше з 2019 року київський психоделічний рок-гурт презентує новий відеоролик на трек "Eternal Home". 

Гурт працював над цією медитативною композицією як дует, а саме у складі Вала Корнєва (гітара/вокал) та Макса Юхіменка (гітара).

Нагадаємо, Ethereal Riffian перебував на паузі з листопада 2019-го. Того року команда випустила третій повноформатний альбом "Legends", а згодом лідер гурту Вал Корнєв виклав довгий пост про те, що гурт призупиняє свою діяльність на невідомий час через те, що не виконав ту місію, яку на себе покладав.

"Я вважаю, що ми, як вид, маємо не більше 20-30 років, щоб перетворити наш шлях від самознищення до миру та процвітання. На жаль (або на щастя), музика не стала інструментом, який я можу використовувати, щоб допомогти змінити цей курс. Попри всі наші зусилля, занадто мало людей здатні зрозуміти енергію музики та її послання. Досягнення, яке колектив здобув за 9 років нашої творчої роботи, не дозволяє мені скерувати дух глибокої трансформації на той масштаб, який я спочатку передбачав", - писав тоді Вал. 

Відтак, можемо констатувати, що гурт відновив активність, але живих виступів поки чекати не варто.

На новому відео "Eternal Home" ми бачимо краєвиди Шрі-Ланки та місцевого буддистського храму.

"У світі, розбурханому війнами, важливо підтримувати світло. Це музичне відео має на меті подарувати людям невеличкий острівець миру, де б вони не були і які б не були їхні життєві обставини на цей момент", - йдеться у пресрелізі. 

Вийшов кліп за підтримки лейбла Robustfellow Prods., який також допомагає музикантам у їхньому зборі на підтримку постраждалих від нещодавньої атаки на Київ. 

"8 липня російська терористична держава розбомбила одну з найбільших дитячих лікарень Європи та житловий будинок. Одна частина житлового будинку була повністю знищена. Брат нашого звукорежисера жив у цьому будинку зі своєю родиною. На щастя, жоден із членів родини не був удома, але ця нелюдська жорстокість забрала життя їхнього кота та собаки, а також їхній дім.

Всі зібрані кошти від цієї кампанії підуть на допомогу родині брата нашого звукоінженера та їхнім сусідам”, - коментує Вал Корнєв. 

Robustfellow Prods. у рамках цієї благодійної ініціативи пропонує масивний БАНДЛ з рідкісними релізами Ethereal Riffian. Окрім того, всі продажі в липні будуть спрямовані на підтримку жителів району, який постраждав від бомбардування. Отож, ви можете задонатити прямо на моно-банку для постраждалих, або ж купити той самий бандл чи інший мерч через Бендкемп-сторінку лейбла

 

Гурт Ethereal Riffian був заснований у 2010 році. Кілька років учасники колективу експериментували з різними стилями, підбираючи звукові вібрації, що звучать в унісон із їхньою колективною свідомістю. Дебютна робота гурту — "Shaman’s Visions" побачила світ у 2011 році, є результатом цих пошуків.

Рівно через рік дискографія поповнилася синглом "Dkyil Khor" ("Піщана мандала"). 20-хвилинний медитативний сингл був написаний для однієї з експозицій виставки Арсеннале-Бієнале 2012, присвяченій швидкоплинності часу й пошуку себе.

Другий повноформатний альбом "Aeonian"одразу на 4 лейблах (Nasoni Records, Mulligore Productions, Tartarus Records і Transubstans Records) і зібрав понад 40 позитивних рецензій. Книга з однойменною назвою з’явилася в результаті прагнення гурту розкрити ідеї та концепції цього альбому повністю. 

На початку 2016 року, Ethereal Riffian випустили лайв-альбом "Youniversal Voice", а в травні двотрекову EP "I AM. Deathless" (Robustfellow Prods.). "Afterlight" DVD, виданий у 2017 році, є квінтесенцією ідей і семирічної роботи гурту.

Творчий шлях Ethereal Riffian дуже добре задокументований. Гурт випустив два короткі документальні фільми, багато якісних концертних відеозаписів, включно з повноцінним DVD, а також кілька кліпів від культового українського режисера Віктора Придувалова.

Ethereal Riffian у соцмережах:

https://etherealriffian.bandcamp.com
https://www.facebook.com/etherealriffian
https://www.instagram.com/etherealriffian