Weekly Digest 6 — 12 грудня

Грудень небагатий на релізи, але маємо цікаве для вас все одно. Електроніка від Шейна Ембері, чудовий стик панку та нью-вейву від канадців Home Front, чорний метал, ф'юнерал дум для тих, кому до свят ще далеко, смерть метал та несправедливо пропущений альбом, який вийшов на тому тижні у Weekly Digest.

Aeon Station – Observatory

Альбом, над яким Кевін Вілан, відомий за альтернативним рок-гуртом The Wrens, працював понад 10 років. "Observatory", виданий культовим лейблом Sub Pop, охоплює спектр музичного бачення Вілана, широко відкритий і вільний — з рефлексивною мудрістю Брюса Спрінгстіна, величезними приспівами у дусі Broken Social Scene і, власне, поглядом на рідних The Wrens, на рок-музику, що пульсує життям. Це музика не лише для мрійників, а й для тих, хто усвідомлює та цінує грандіозність кожної миті.

spotify | apple music | youtube music

 

Auld Ridge - Consanguineous Hymns of Faith and Famine

Британський чорний метал, сирий та потужний. Альбом від першого обличчя розповідає про важкі часи у європейській історії, від внутрішнього конфлікту солдата армії під керівництвом Сігурда хрестоносця, важкої долі середньовічного британського фермера в розпал великого голоду та пастуха під час наступу римлян, підводячи питання "чому Бог допускає страждання" до логічного продовження — "скільки страждань може витримати одна людина, перш ніж відкинути Бога".

 

Dark Sky Burial - Omnis Cum in Tenebris Praesertim Vita Laboret

У квітні 2020-го я писав у дайджесті про електронний проєкт Шейна Ембері Dark Sky Burial, з того часу він випустив ще два повноформатники, а альбом "Omnis Cum in Tenebris Praesertim Vita Laboret" стане завершальним у його першій тетралогії. "Створення цих треків було для мене як духовний пошук — часом звуки здаються мені відображенням моєї особистості або, радше, різними відтінками мене самого, особливо за останні 2 роки, коли я не знав, куди себе діти, замикався як відлюдник на вихідні, записуючи музичні фрагменти та додаючи шари", — коментує Шон.

 

Elder and Kadavar - ELDOVAR: A Story of Darkness & Light

Незаслужено обділений увагою реліз минулого тижня. Виправляюся. Альбом-колаборація, Вольтрон з гуртів Elder та Kadavar, а їхній  "ELDOVAR" — це найпроговіше що випускали обидва гурти за всю свою кар’єру. Дуже цікавий альбом, видно, що команди не просто внесли трохи себе і замішали то докупи, а реально хотіли вчитися одне в одного, підіймати рівень, допомогти одне одному, випустити щось неймовірне. І у них вийшло. Краса, слухаю вже тиждень, і все ніяк не відпустить.

spotify | apple music | youtube music

 

Ethereal Shroud – Trisagion

Ви любите довгі пісні? Такі, щоб аж по 20 з гаком хвилин? Британський атмосферний блек метал/funeral doom/dsbm проєкт Ethereal Shroud має їх для вас! Три треки, більше ніж година хронометражу, для найсумніших шанувальників найважчого металу.

spotify | apple music | youtube music

 

Funeral - Praesentialis in Aeternum

Готичний Funeral Doom від одних із засновників жанру. Норвежці Funeral видали альбом, сповнений агонії та болю, що роздирає душу та  забезпечує відповідний саундтрек для важких часів. Нищівні, скорботні пасажі та норвезька лірика підсилюють скорботну атмосферу і, безсумнівно, влучать у серця, розум і душу слухачів.

spotify | apple music | youtube music

 

Home Front - Think Of The Lie

Платівка канадців Home Front сповнена звуків аналогового синтезатора, гітарних лупів, 808 барабанів і вокальних мелодій, що проєктують той чудовий момент наприкінці 70-х і початку 80-х між "смертю" панку та "народженням" нової хвилі. Вона ніби втягує свіжі звуки у панк-коріння та натягує шкіряну куртку з шипами на шовковий халат. Шанувальникам The Cure, Suicide, Echo & The Bunnyman, Blitz, New Order.

spotify | apple music | youtube music

 

Malignant Altar - Realms of Exquisite Morbidity

Більше олдскульного смерть металу богу олдкульного смерть металу! Техасці Malignant Altar після двох влучних демо презентують перший дебютний повноформатник на Dark Descent Records і вони мають смак до смерті — знають, коли додати фішок або просто осідлати грув, доки шия слухача не зламається від хедбенгінгу.

spotify | apple music | youtube music

 

Усі попередні випуски Weekly Digest шукайте тут. 

Neformat.com.ua ©