Weekly Digest 20-26 вересня

Осіння музика — бруклінська похмурість від A Pale Horse Named Death, готичний геві метал Unto Others, для найпохмуріших — Scepticism. А ще ex-Blink 182Angels & Airwaves, Poppy з салатом із жанрів, прогресивний метал Rivers Of Nihil, мелодік хардкор One Step Closer і більше важкого та швидкого металу у Weekly Digest.

A Pale Horse Named Death — Infernum In Terra

A Pale Horse Named Death — це дум метал гурт з Брукліну, Нью-Йорк, створений у 2010 році Sal Abruscato, людиною, яка розуміється на сумному бруклінському звучанні (колишній барабанщик Type O Negative і Life of Agony).

"У цей момент світ перебуває у дуже темному місці, звідси й назва альбому "Infernum In Terra". Це дуже темний альбом, але ж це зовсім не несподіванка, я завжди пишу темну музику, щоб заспокоїти темну душу!", — коментує альбом Sal. Рекомендую шанувальникам бруклінського звучання Type O Negative та Life Of Agony, а також прихильникам таких гуртів як Paradise Lost та Tiamat.

spotify | apple music | youtube music

 

Angels & Airwaves — Lifeforms

Проєкт уфолога Тома ДеЛонга (ex-Blink-182) Angels & Airways, звичайно, не може конкурувати з успіхом його колишнього гурту. Однак ті альбоми, що Blink-182 випустили з Matt Skiba (Alkaline Trio) замість Тома були, м’яко кажучи, не надто цікавими. "Lifeforms" натомість не звучить вимушено, електронні аранжування та поп-рок у поєднанні з впізнаваним вокалом Тома створюють досить приємний фон. Це зовсім не моя музика, але відкинувши особисті вподобання — норм.

spotify | apple music | youtube music

 

One Step Closer — The Place You Know

ХХХ мелодійний хардкор. Дебютний повноформатник пенсильванського гурту One Step Closer — це як замішати Title Fight та Have Heart. Тож ви розумієте.

spotify | apple music | youtube music

 

Poppy — Flux

Poppy — це приклад інтернету, що вийшов з-під контролю. Відома спершу як ютуберка, в образі Андроїда, Poppy розпочала кар’єру з кавер-треків на своєму каналі, швидко здобула популярність, у 2015 році підписала контракт з Island Records і тоді ж випустила свій перший сингл "Lowlife". З того часу її треки звучали в іграх, серіалах, вона отримала особливу підтримку в Японії через образ "Кавай-принцеси" та схвальні відгуки музичних критиків. На "Flux" можна почути щось від Garbage та Hole, є електропоп, є поп-панк, скрім та навіть бластбіти. Насамперед це, звичайно, музика для покоління Z, що не париться про ярлики та просто хоче, щоб музика качала і мала гарний візуал, і Poppy їм це дає.

spotify | apple music | youtube music

 

Rivers Of Nihil — The Work

Progressive metal/death metal гурт Rivers Of Nihil повертаються з новим альбомом. Яскраво виражений звук гітари наче в ню-металі — чек, пісні з критикою капіталізму — чек, що найголовніше, вподобаний фанами саксофон — чек. Порівнюючи "The Work" із "Where Owl Know My Name" — перший звучить слабше, як на мене, але це нормально після настільки успішного попереднього альбому.

spotify | apple music | youtube music

 

Skepticism — Companio

Справжній funeral doom для тих, хто розуміє.

spotify | youtube music

 

Tentation — Le Berceau des Dieux

Французький гурт з Північної Каталонії, Tentation — це невпинний важкий метал у його найкращому вигляді. Є все-таки щось прекрасне у геві металі який співають не англійською мовою. Гурт звучить наче з 80-х, тобто саме так, як потрібно, купа енергії, є пісня з назвою "Heavy Metal" — краса, одним словом.

youtube music

 

Unto Others — Strength

Гурт Unto Others, раніше відомий шанувальникам важкої музики як Idle Hands, що у 2019 році випустив вже культовий альбом "Mana", був змушений змінити назву через проблеми з копірайтом. Але це не завадило музикантам упевнено продовжити підкорення своєї ніші — готичного геві металу. Роботу над альбомом "Strength" гурт почав ще за два тижні до виходу "Mana", з того часу вони встигли випустити EP "Don’t Waste Your Time II", отримати угоду з мейджор лейблом Roadrunner Records та, на жаль, через пандемію не змогли з’їздити в тур з Behemoth, Arch Enemy та Carcass. На альбомі "Strength" ми маємо все той же чуттєвий та емоційний, може, навіть ще готичніший, ніж до цього, рок з чудовими метал-рифами, соло та енергією. Дуже раджу ознайомитися з усією невеликою дискографією цього гурту, співвідношення хітів до кількості пісень тут дуже приємне. Ну і зараз просто ідеальний сезон для такої музики.

spotify | apple music | youtube music

 

Wraith — Undo The Chains

Традиційний для дайджесту punk/speed metal/black metal. Від таких альбомів завжди добре.

spotify | youtube music

 

Усі попередні випуски Weekly Digest шукайте тут.

Neformat.com.ua ©