Stay Tuned. Травень-червень 2021

Травень видався особливо багатим на релізи, аж очі (чи, радше, вуха) розбігалися, червень же був менш активним. Що саме ми  відібрали голосуванням редакції — дивіться нижче. 

Плейлист доступний на Spotify, Deezer, Apple Music i Youtube Music.

 

Бакі Г'юберт — Розради Калі EP

Ярина Денисюк, головна редакторка: Нарешті гостросоціальний реп! Бакі Г'юберт і сам не цурається говорити про важливі проблеми, наприклад, те ж свавілля поліції, й інших репрів запитує, чому вони ще мовчать.

Стримінги

 

Дело дрянь — .​.​.​Грязь Улиц Города Котов EP

Микола Мага, експерт, влогер: Одеський хардкор панк зі своїм дебютним мініальбомом. 10 треків на 11 хвилин. Швидко і нахабно. На додачу до релізу йдуть шикарні лаконічні відео, максимально навіжені за своєю атмосферою.

Шпинат, рецензент: Підсумовуючи, в 11 хвилин та 48 секунд Дело Дрянь змогли вкласти багато. Реліз одночасно й субкультурний, з усіма потрібними маркерами, й особистий, і дуже одеський. Круто, що за 2020 рік встигли з’явитися та навіть зарелізитись нові гурти, круто, що одеська сцена завжди вірна собі. І цей альбом — ще одна перемога над самим собою, подобається він вам чи ні.

Spotify I Apple Music I Deezer I Youtube Music

 

Тулим — Сітка

Микола: Трек про залежність від гаджетів і онлайн-контенту. Щось подібне цього року можно було чути від гурту Гніт, але тут тему розкрито набагато ширше. Також для треку зняли відео з головним героєм — лялькою. Той випадок, коли дивитись кліп дійсно цікаво. А щодо музики — маємо все той же Тулим, тобто звук золотої ери хіп-хопу, технічне флоу. Все, за що ми любим цей гурт.

Стримінги

 

Casa Ukrania — Pasu Kozu

Ксенія Янус, рецензентка, грант-менеджерка: Справжнє археологічне дослідження та переосмислення. Народна пісня з віддаленого куточка України, просякнута притаманними йому та зрозумілими образами й алегоріями. Музика перероджується у сучасній синтезаторній обробці та заграє по-новому завдяки неочікуваним рішенням в аранжуванні.

Spotify I Apple Music I Deezer I Youtube Music

 

Complete — Chore

Єгор: Я би назвав Complete меланхолійним та швидким поппанком — абсолютна протилежність хвилі Баркер-кору. Сподіваюся, хлопці скоро релізнуть щось більше.

Стримінги

 

Dreadnought in the Pond — 0=1 LP

Єва Ніколаєва, рецензентка: У музичному плані "0=1" звучить як The Mars Volta, які заграли стонер і знайшли нарешті нормального вокаліста. Або як Soundgarden, якби вони грали в шістдесяті. Втім, вписати хлопців у якісь вузькі жанрові межі складно. Тут дають про себе знати різні бекграунди кожного учасника гурту. І, згадаймо тих же The Beatles, така еклектика — це найбільш вдалий ґрунт для творчості й музичних експериментів.

Стримінги

 

Gasoline Guns — Motor Cult LP

Микола: Нарешті і на моїй вулиці перевернулася вантажівка з пиріжками. Де-не-де, дуже рідко, але в нас з'являються притомні хеві-метал релізи. Тут ми маємо мотороголовий метал з Чернігова з їхнім другим повноформатним альбомом: 9 треків, наповнених духом постапокаліпсису і залізного рок-н-ролу. Міцний реліз, хороший рівень.Те, що треба!

Spotify I Apple Music I Deezer I Youtube Music

 

Gulliver's Thunder Machine — The Continent and Spirit LP

Ярина: Дебют цього харківського блюз/фанк-рок гурту пройшов доволі непоміченим, але дарма, адже альбом демонструє не гіршу якість ніж La Horsa Bianca, колектив, про який ми багато писали і двоє учасників з якого грають тут. Цей матеріал не демонструє разючого прориву у своєму жанрі, але це гідна робота, на яку точно варто звернути увагу його фанам та усім, хто скучив за вайбом 90-х. 

Стримінги 

 

HELVETUS — Тьма LP

Ярина: Нема краю українському блеку! Тут ми чуємо доволі типовий для наших широт звук, приправлений доречними вкрапленнями фолку. Не можна сказати, що робота надоригінальна, але достойна — фанів жанру точно порадує своїм дещо ностальгічним звучанням. 

Spotify I Apple Music I Deezer I Youtube Music

 

Homesick — День За Днем EP

Ярина: Одеса взагалі славиться різноманітними хардкор командами, але і серед них виділяються окремі найяскравіші. Homesick — це якраз культова, в рамках української хардкор сцени, команда. Хлопці випустили перший реліз за 4 роки і на ньому гурт лишається вірним своєму звуку та стилю.

Spotify I Apple Music I Deezer I Youtube Music

 

Kurs Valüt — Kurs Valüt LP

Ксенія: У другому альбомі дніпряни не відійшли від наміченого dnipropop вектору та наслідували свій, вже впізнаваний, стиль. Пряма нахабна бочка, холодне мерехтіння синтів, яскрава метафорична ураїнськомовна лірика, пронизана відсилками до масової культури. Виграшна формула для хітового альбому, що загіпнотизує своєю репетативністю.

Spotify I Apple Music I Deezer

 

Majesty Of Revival — Welcome To GULAG: You Have A Message

Микола: Ужгородські прогметалісти завжди могли в хороший сонграйтинг. Як свідчення того — досить велика кількість хітів на їхніх останніх двох повноформатних альбомах. А також MOR ніколи не стояли на місці в плані звуку і весь час змінювали його. Й от цього разу ми маємо досить простий у плані сприйняття грувовий трек, який за своєю атмосферою мені нагадує чи-то White Zombie, чи Skid Row.  Лірика ж саркастично описує жахи радянського режиму, і це все підкріплено відповідним відео. Із нетерпінням чекаю на альбом MOR!

Стримінги

 

Mist Tower — Obsession EP

Ярина: У цьому топі багато одеситів, але заслужено! За останні кілька років місто характеризує не лише його незмінна хардкор сцена, але й молода група навколопсиходелічних команд. Тут же ми отримали доволі класичний стоунер із хорошим жирним звуком, гарними вокальними партіями та чудовою обкладинкою. 

Стримінги

 

Raw Grip — Kaleidoscope EP

Ярина: Чудовий матпанк з Тернополя, в якому є вокал, бас, ударні і, звісно, ламані ритми. Хлопцям знадобилося кілька років, аби написати ці 6 хвилин матеріалу, але воно того варте, особливо, якщо ви поціновувач жанру чи гурту. Новачкам може спершу заходити важко, але за кілька прослуховувань і вони впораються.

Стримінги

 

REDEMPTION — Copland

Ярина: Oдеськi панкрокeри готують новий альбом "Concrete Logic", і новий сингл "Copland" демонструє, що робота обіцяє бути цікавою. Фанам Pennywise та The Offspring варто звернути увагу.

 

Ship Her Son — Essen LP

Ксюша: І ще один представник дніпропопу у нашому плейлисті. Навряд чи він зможе здивувати вже знайомого з проєктом слухача — формула треків незмінна, пісні створені наче за шаблоном. Але саме у цій відстороненості, механічному ставленні та чисто дизайнерському підході до музики і криється привабливість та оригінальність альбому.

Стримінги 

 

Signals Feed The Void — Святотатство EP

Ярина: Чекаю релізів цього херсонського гурту як свята! Signals Feed The Void постійно експериментують зі стилями і цього разу записали три похмурі гітарні треки (до того ж із живими ударними). Готували їх, між тим, спеціально до святкування 16-ї річниці Неформату у 2020 році. І, якщо звучання справді різниться від попереднього альбому, де ми чули, радше, готичний електронний пост-панк, то в плані лірики гурт доволі стабільний — все так само сумно, трагічно і фатально, доброго кінця не буде ні в кого.

Стримінги

 

Sinoptik —The Calling LP

Ярина: Гурт Sinoptik, очевидно, провів велику та складну роботу над своїм останнім повноформатником. Це реліз на перетині хард-року, прогу 70-х і супутніх жанрів. Він демонструє чудовий сонграйтинг і масивний звук. До того ж все це підкріплено якісними відео до декількох пісень та загалом хорошим промо. Раджу знайти час та уважно прослухати альбом повністю, а якщо не змогли осилити з першого разу, дайте йому другий шанс.

Стримінги

 

SMURNO — Скло EP

Микола: Максимально клішований, але від цього ні разу не поганий вітчизняний постпанк. З українськомовною лірикою, а не ця вся "новая русская волна", яка за останні 5 років вже встигла набриднути.Три пісні, які я слухаю по колу, і досі не набридає. Най вийпускають ще!

Єгор: Почесті, почесті, почесті. Той самий випадок, коли про гурт хочеться кричати на кожному кроці. Вони вдихнули щось своє у мертву хвилю та отримали чудовий результат. Можна, звісно, казати про неактуальність постпанку, але вай нот, якщо все добре?

Стримінги

 

Timewaster — Life's Feed LP

Ярина: Дуже ностальгійний та канонічний альбом, на  який фанам гурту довелося довгенько почекати. Але це все той же англомовний поппанк, за яким можуть ностальгувати 30-річні меломани і який для себе відкривають теперішні підлітки. Бо рівайвл несеться і Тревіс Баркер грає в кліпі купи молодих зірок. Цікаво лише, як би донести цю музику молодшим слухачам і чи вона їм узагалі зайде. 

Єгор: Дев'ять недаремних років очікувань. Якщо ви знаєте про нову хвилю поппанку до моменту домінування Тревіса Баркера та будь-якого його протеже, вам сподобається. Прослухайте цей реліз, увімкніть дебютник та наживо побачите дев'ятирічну різницю. 

Стримінги

 

White Ward — Debemur Morti EP

Ярина: Новий мініальбом одеситів є проміжною ланкою між їхнім попереднім альбомом, який він також продовжує, та запланованим. Це все той же блискуче вивірений постблек з нуарно джазовим присмаком, який так полюбився фанатам. Лейбл Debemur Morti, який підписав гурт, точно має бути задоволений своїм рішенням. 

Стримінги

 

Zfeelz — All Viewers Are Confused EP

Сергій Усік, рецензент: На цей момент ми маємо міцну роботу, після якої я не можу і далі писати фразу "молодий рок-гурт" — це вже квартет, що подорослішав, міцно стоїть на ногах та має що сказати слухачам, а головне — знає, як це зробити, щоб бути почутим.

Стримінги

 

Zwyntar — Дівча 

Ярина: Класичне дарк кантрі від киян Zwyntar. Це переробка американської народної пісні, і, в інтерпретації нашого гурту, вона справді звучить  максимально драматично та тривожно. Одна біда, що чекати на новий трек треба було довго, тому сподіваємося скоро почути від гурту щось новеньке. 

Spotify I Apple Music I Deezer I Youtube Music

 

Найкращі релізи березня та квітня знайдете за цим посиланням. 

Neformat.com.ua ©