Stay Tuned! Кайфова музика від Олексія Супа (Джоні Зашморг, Кадриль)

Олексій Суп — давній учасник української андеграундної сцени. Він встиг побувати вокалістом у столичних скрімо колективах, відзначився у низці готичних проєктів, а з останніх його творінь можна згадати похмурий дарк-кантрі проєкт Джоні Зашморг. У своєму плейлисті Олексій згадав 12 українських команд, починаючи від 2000-х років і завершуючи сьогоденням.

Олексій Суп
Київський музикант

У минулому вокаліст скрімо гуртів Marejada та Scream Into Nowhere, гітарист хардкор-панк команди Моча. Зараз має власний дарк кантрі проєкт Джоні Зашморг, гот-реп проєкт Д.У.Р.Ь., а також є учасником команд Old Cat’s Drama (death rock), Кадриль (goth-punk) і Saltice (goth-wave).

Я намагався згадати ті українські гурти, що міцно засіли в голові та створили найбільшу кількість кайфу в крові під час шоу та просто прослуховування. Бо ми ж усі слухаємо та граємо музику заради кайфу, чи не так?)))) Коротше, усім панк!

Плейлист доступний на Spotify, Deezer, Apple Music i Youtube Music.  

 

Keep On Fighting — Копировать-вставить

У 2006-му був такий гурт з Севастополя Keep On Fighting, що грав молодьогу, або youth crew hardcore по-американськи. "Копировать — вставить" — їхня пісня про те, що сучасні люди, мислення та поведінка передбачувані, і всі ми повторюємо один і той же сценарій. А також про те, що люди не думають, а тільки повторюють уже створене. То було так давно, що, може, я перекрутив усе нафіг, але чомусь запам'яталося саме так.

ваша система работает четко
ваша свобода стальная решетка
смысл законов гласит об одном
я не желаю жить в мире таком!
ты не способен думать
твой мозг больше не твой навсегда
ваша реальность самообман
жизнь прожита зря
у рабства уже есть новая форма
и это докажет твоя униформа
здесь каждая личность теряет лицо
у вас будет стадо но с чёрной овцой!

Spanky Yank — Young 'til I Die

Keep On Fighting свого часу турили разом зі Spanky Yank, гуртом з Артемівська (ред. зараз Бахмут), що грав "прикрастований хардкор", їхнє "young till I die" також залітає на ура.

 

Время поражений — Разбиваясь о скалы

Епохальний hardcore / metalcore проєкт із Києва. Зібрались у 2008 році й розвалювали так, що в залі нереально було перебувати від серкл-пітів. Тексти всі знали напам'ять, і вони нереально глибокі та красиві.

Стремление подчинять
Быть безразличным и молчать
Довольствуясь чувством
Мнимой свободы
Стремление подчинять
Быть безразличным и молчать
Разрушая себя и природу

Готовы по трупам идти
Для достижения собственных целей
В итоге — как корабли
Бьются о скалы, садятся на мели
Готовы по трупам идти
Для достижения собственных целей
В итоге — как корабли
Бьются о скалы, садятся на мели

 

Humble opinion — Кто если не я

Melodic hardcore з Києва. Колектив з'явився спочатку 2006-го. Пацани розривали сцену. Пісня "Кто если не я?" допомагає у скрутні часи навіть зараз.

 

Обрій — За небокрай

Death metal гурт з Ужгорода, який виник у 2013 році. Зараз одні з найактивніших і найцікавіших гуртів, котрі постійно атакують мою шию, тому що не можна втриматися від хедбенгу. Як фан Bolt Thrower та Entombed я дуже радий, що пацани роздали цікавий та дуже якісний матеріал.

 

Wolverine Blues — Monogamous (Drapthrone)

Дуже кльова та доросла робота майстрів своєї справи. У складі гурту були Stonezilla (Ethereal Riffian), Alex Savage (Wounded), Ilya Pravdiviy (Wounded, Bluesbreaker, Maloi), Alex (Wounded, Bluesbreaker). Один із моїх улюблених EP.

 

Blasphemy squad — Последний Танец Змей

"Фрешмени" з Києва, що вперше виступили цього року. Грають смерть метал, і по секрету, усі — дуже круті музиканти, що виносили цю задумку вже багато років.

 

Knifeman — Озмеин

Metal punk / Hardcore з Харкова. Сильні тексти, дуже крута подача. Пацани активно турять, грають концерти, за що моя їм повага) На концертах — караул, на саунд можна лягти й полетіти)

Получай! Эту силу, эту мощь.
Раньше об этом ты и подумать не мог.
Время придет — ты попросишь еще.
И ты захочешь, захочешь еще! Ощущай!
Эту горечь, эту желчь.
Ее уже не смыть, не извлечь.
Боль не утихнет, жажда не пройдет.
Ты и сам знаешь, каков будет исход.
Время пришло, теперь ты поймешь, как ты был глуп
Как ты был глуп!

 

Murder — Mass media Murder

Crust гурт із Києва. Я цей гурт ненавиджу за те, що витратив на свою шию, мабуть, кілограми 4 Диклофенаку. Після кожного концерту не міг повернути голову. Жах. Але все-таки те, що Discharge так і не доїхали в Україну, уже не було так сумно. У нас був свій ахєренний Discharge.

 

Гніт — Антиконституційний суд

Мені завжди подобалися гурти з Білорусі Contra la contra, Devil Shoots Devil. Такий гостросоціальний анархопанк без соплів. А в нас зазвичай як? Слухаєш панк-гурт, а він відбитий від реальності зовсім. Якісь загальні теми висвітлюються, типу вбивати погано, Пу - хуйло й мусора бе. Й ось у 2020 дочекалися. Банда з Ужгорода. Бадьорий д-біт / анархопанк. Вокалістка добре знає, що коїться навколо, має свою зважену думку. Якісно, сильно й реально круто. На днях вийшов LP. Рекомендую до прослуховування

 

Old Cat’s Drama — Come and see

Сподіваюся, ніхто не нафукає на мене за те що я згадаю гурт, у якому зараз граю. Прикиньте, 10 років тому в Україні вже грали death-rock. Блін, та я навіть тоді не знав, що така музика існує, а вони вже вибрили death hawk та одягли косухи, а також випустили кльовий та автентичний матеріал. Magic.

 

Riot on the Radio — Мы сами выбирали детали

Реально навіжена дискотека. Riot on the Radio зібралися в Києві у 2007 році та створили дещо нове не тільки на українській, а й усій пострадянській сцені — музику в дусі Klaxons, приправлену серйозними текстами на гостросоціальні теми. А тепер прикиньте: хардкор канц, усі такі на хрестах, суворі пацани й тут панк-дискотека, і всі танцюють і усміхаються. Але якщо напрягтися та почитати тексти, там підіймаються серйозні теми.

У них есть власть,
у них есть сила все решать,
но у нас есть ритми у нас есть право выбирать,
за что боротся,
как танцевать, за что стоять,
и кроме нажитых цепей нам больше нечего терять…

 

Джоні Зашморг у соцмережах:

https://www.instagram.com/johny_zashmorg/
https://erythroleukoplakia.bandcamp.com/album/--24
https://music.apple.com/us/album/1562972313?fbclid=IwAR3yIcuqseMVhL2799y...
https://erythroleukoplakia.bandcamp.com/album/--24

Кадриль у соцмережах:

https://predsmertnayakadril.bandcamp.com/
https://www.facebook.com/predsmertnajakadril

Попередні плейлисти тут.

Neformat.com.ua ©