Stay Tuned. Липень-серпень 2021

Літо було доволі щедрим на нові релізи.Ось які з них нам би хотілося виділити та запам’ятати.

Плейлист доступний на Spotify, Deezer, Apple Music i Youtube Music.

1914 —… and a Cross Now Marks His Place (feat. Nick Holmes)

Ярина Денисюк, головна редакторка: Одна з топових метал-команд України восени готується випустити третій повноформатний альбом. Фани загалом схвально оцінили новий сингл із нього, нашій редакції теж сподобалося, тому дуже чекаємо, яким же вийде лонгплей.

Стримінги

 

пуща — headlights / I left my home

Микола Мага, експерт, влогер: Львів'яни Пуща без попередження видали два нові треки, де цього разу нема блеку як такого, а французьку мову в ліриці замінила англійська. Майже всю увагу на себе забирає вокал, а сумний меланхолічний вайб пасував би краще до осені, ніж до літа. Добре, але мало. Гурт за цей рік дав купу концертів, але оскільки я живу на відшибі країни, то наживо не вдалось зацінити всю програму львів'ян, тому мені лише доводиться гадати, що гурт видасть на наступному записі.

Spotify I Apple Music I Deezer I Youtube Music

 

Acedia & Kojoohar & Acclimate — Split

Вадим Олійников, рецензент: "Acedia & Kojoohar & Acclimate вдалося створити художньо цілісний та красивий альбом https://www.neformat.com.ua/reviews/acedia-kojoohar-acclimate-split-2021..., у якому й агресивна, і хаотична електроніка гармонійно поєдналися з мелодійною і продуманою попмузикою. Усім шанувальникам темної електроніки категорично рекомендується до прослуховування".

 

Aspire — Back To Ashes LP

Микола: Одеські адепти звуку хардкору 90-х несподівано видали новий повноформатний альбом. За словами музикантів, цей реліз є результатом невдалого реюніону у 2018 році, тому, напевно, не варто чекати від них активності наживо. У будь-якому випадку добре, що альбом є. Усе зроблено в традиціях цього колективу й має сподобатись фанатам гурту й подібного звуку.

Spotify I Apple Music I Deezer I Youtube Music

 

Blood Expectoration — Disgraceful bliss

Микола: Рівненський смерть метал колектив досить активний цього року. Вони зіграли певну кількість концертів і готують до випуску наступний реліз https://www.neformat.com.ua/news/22778-nova-lastivka-z-maybutnogo-albomu.... На дебютному синглі з нього ви можете почути міцну суміш старорежимного смерть металу й хардкору. У плані самої композиції все круто, у плані звуку хотілося б трішки більше об'єму й багнюки. Але то я придираюсь. Судячи з треку, альбом варто чекати хороший.

 

Break The Habit — COLLAPSE EP

Микола: Столичний металкор з орієнтирами на кращі жанрові зразки кінця 90-х — початку 00-х. Усього три треки (+ інтро й інтерлюдія), зате не набридає. Потужно й лаконічно.

 

Diana Azzuz — Anastrophe EP

Ксенія Янус, рецензентка, грант-менеджерка: Цікаве, у міру епічне глітч-техно. Складається враження, що артистка надихалася творчістю Nikita Zabelin, навіть у графічному оформленні.

Spotify I Apple Music I Deezer I Youtube Music

 

Haxan — Злая Воля

Микола: Гурт із серії "молоді та перспективні". Haxan були досить активні https://www.neformat.com.ua/news/22659-debyut-divochiy-hardkor-pank-vid-...
цього року наживо, вони зіграли пристойну кількість концертів, трохи поїздивши країною. А от студійно спромоглися поки що лише на один трек. Проте пісня "Злая воля" добре характеризує гурт — тут хороша зла подача межує з досить похмурою атмосферою. Маю надію, дівчата не забаряться з наступними записами.

Стримінги

 

Hulla — Supermassive Black Wound EP

Микола: Ужгородська збірна ветеранів грайндкору. Люди вже встигли засвітитися в таких гуртах як Vulvulator, Gaz-66 Intrusion, Skruta, ЙYЙ чи Degradatus. Професіонали своєї справи, як то кажуть. У новому проєкті ми маємо масний металізований грайндкор про різні жахливі жахи. Круто як у записі, так і наживо.

 

INFECTED — Coffins LP

Микола: Вітчизняні піонери смерть металу повернулися https://www.neformat.com.ua/news/22766-povernennya-veteraniv-dez-metalu-... з другим за 30 років повноформатним альбомом. Хоча самі вони називають цей реліз компіляцією напрацювань за останні роки. Як би не було, звучить дуже цільно й потужно.

Стримінги

 

Kiteflighter — Минулі Часи EP

Єгор Фелюст, редактор новин, івент-менеджер: Цей реліз варто виділити насамперед через українську лірику. Перекладати з англійської не завжди є настрій, а чути рідну в рамках емо дуже колоритно.

Spotify I Deezer I Youtube Music

 

Milktuth — Easy EP

Єгор: Було б цікаво побачити цей експериментальний рух у рамках гурту ai laika!, але те, що зробили Milktuth, особисто я назвав би прямою конкуренцію beabadoobee.

Єлизавета Джулай, редакторка перекладів, рецензентка: "Easy" — реліз дуже простий, легкий, ніби перегляд підліткової мрії, але водночас його не можна назвати пласким або примітивним — чи не кожний трек має синтовий фон, а основний вокал підтриманий беком. Усі інструменти витримані в одному стилі звучання, навіть попри те, що між випуском синглу й решти альбомних пісень є велика часова пауза, і загалом реліз монолітний, а цього не кожному вдається досягти з першої спроби.

Стримінги

 

Mortal Vision — Devastated Existence

Микола: Дніпровський треш-метал локомотив набирає обертів, підігріваючи інтерес фанів другим синглом із майбутнього альбому. Тут без сюрпризів, лише злий, бадьорий старорежимний метал у кращих традиціях.

Стримінги

 

Pocket Country — Pocket Country EP

Ярина: Цього року і справді насипало різного роду релізів від різних представників емо-сцени. Хтось тільки-но починає творити, а от Pocket Country — це новий гурт колишніх учасників панк-рок гуртів The Sunset Survival та I Gave Back.
Львів'яни змішують альтрок із шугейзом, орієнтуючись на DIIV, Nothing, Title Fight. Приємна й тепла робота.

Стримінги

 

Redemption — Concrete Logic LP

Микола: Хітовий англомовний альбом від і для фанів The Offspring та скейтбордингу. Перший сингл із цього релізу разом із відео до нього вийшов ніби ще в далекому 2015 році, а от сам альбом тільки зараз. У будь-якому випадку він не поступається свому попереднику і звучить максимально круто.

Стримінги


Serpents. — serpents. LP

Єгор: Цього року вийшло дуже багато емо-панк релізів. До релізу цього альбому перше місце займала дебютна іпішка Triple Jump, зараз їх посунули serpents. Духові нагадують про American Football. У всьому іншому — максимально різноемоційний реліз https://www.neformat.com.ua/news/22784-debyutniy-albom-serpentspro-rizni..., немов настрій перемикають кожної хвилини. Емоційний кайф!

Стримінги

 

Sick Solution — WOF WOF

Єгор: Все ще чекаємо на повноформатний реліз від гурту й щиро вдячні за те, що вони можуть у промо.

Стримінги

 

Straytones — Magic Green River Swimmin’ & Stunning Tarzanka Experience LP

Максим Чухліб, рецензент:  Із "Magic Green River Swimmin’ & Stunning Tarzanka Experience" можна сміливо їхати у європейські тури й завойовувати закордонну аудиторію. Бо, незважаючи на всю критику, киянам вдалося записати цілісний і захопливий реліз, після прослуховування якого стає надзвичайно легко. Так, наче щойно купив у тітоньки на пляжі пиріжок і їси його, задивляючись на хмарки. Випустивши в останні дні літа такий ідилічний альбом, Straytones наче відпускають безжурні спекотні дні позаду, даючи можливість слухачам повертатися до них, коли про київський пляж, тарзанку й тіток із пиріжками можна буде тільки мріяти, заповнюючи Excel-таблиці в невеселих офісних стінах.

 

Svarog — Mysticism EP

Єгор: Я б дуже хотів почути та побачити цього артиста наживо, але поки насолоджуюся його музикою під час роботи. Ідеальний OST, якщо ви втомилися від всіляких радіо 24/7, але й під мантровий ембієнт працювати також не можете.

Spotify I Apple Music I Deezer


TYUPA — NADIYA

Ярина: Цей ужгородський електронний проєкт довгий час відточував своє звучання і вже на етапі альбому "Життя — Есе" (2020) знайшов чимало слухачів. Але мене покорила саме ця пісня. Є щось таке в ній, чи то мотив, чи то її меланхолійний вайб, що змушує повертатися до "Надії" знову і знову.

Spotify I Deezer I Youtube Music

 

Редакційні плейлисти формуються на основі голосування учасників редакції.

Найкращі українські релізи травня й червня, за версією нашої редакції, знайдете за цим посиланням.

Neformat.com.ua ©