Stay Tuned. Березень-квітень 2021

Березень і квітень були дуже багаті на круті релізи, тому обирати було важко. Та ось що найбільше запам’яталося нашій редакції.

Плейлист доступний на Spotify, Deezer, Apple Music i Youtube Music.

Гніт — Сьогодні LP

Микола Мага, експерт, влогер: До всрачки політизований реліз для фанатів ді-біту, анархо-панку і східноєвропейського хардкору/панку 80–90-х років. Як і годиться справжнім панк-рокерам, після виходу альбому гурт оголосив про припинення діяльності.

Стримінги 

 

Дело Дрянь — Спот

Микола: Лаконічно й потужно, як хороший удар по зубах. Одеські панки Дело Дрянь нагнітають в очікуванні великого релізу від них.

 

Джоні Зашморг — Стволи і хрести EP

Олександр Рожно, рецензент: Джоні Зашморг непогано вписується у візуальний образ кантрі-виконавця тієї "дикої" України, яку ми знаємо з власного життєвого досвіду, а не виключно за якимись суто українськими "штампами" чи творами попкультури. Та й дуже добре, що тут практично обійшлося без міфологічної Америки. Хоча музично альбом "Стволи і хрести" нагадує 25-ти хвилинний діалог Леонарда Коена з King Dude, які, попиваючи каву й покурюючи сигарети, говорять про творчість Ніка Кейва і про те, як грати дарк-фолк.

Spotify I Apple Music I Deezer I Youtube Music

Стволи і Хрести by Джоні Зашморг

 

Обрій — Чорні ешелони

Шпинат, рецензент: Мабуть, найбільш метальний на збірці трек, панк тут лише інколи проривається в традиційній тупа-тупі. Транскарпатська машина смерті та головні мерч-дилери українського андерграунду, гурт Обрій, підготували грув, бластбіти та красиві гітарні запили, усе, за що ми так любимо ужгородську команду.

Spotify I Apple Music I Deezer I Youtube Music

 

a noend of mine — Sanctuaires LP

Єва Ніколаєва, рецензентка: "Sanctuaires" однозначно припаде до серця всім, хто шукає атмосферики, медитативної задумливості та музики, яка спонукає, чи то пак надихає на рефлексію й самозаглибленість та дослідження власного сакрального.

Spotify I Apple Music I Deezer I Youtube Music

 

Amphibian Man — Seven LP

Єлизавета Джулай, редакторка англійської версії, рецензентка: Альбом "Seven" є продовженням чіткого обрису звучання Amphibian Man. Якщо попередній альбом "Isolation Songs" був одою експериментальному серфу без жодних обмежень у мотивах та настрої, то цей інструментальний реліз ніби заявляє про видиміший вибір на користь щільного навколопрогового звуку.

Spotify I Apple Music I Deezer I Youtube Music

 

Frontcore — 9 Circles of Hell LP

Ярина Денисюк, головна редакторка: Ще одна багаторічна робота в нашому плейлисті. Вдале поєднання грайндкору та електроніки, доповнене вокалом Євгена Тимчика й концепцією дев’яти кіл пекла. Хороша й надзвичайно коротка робота, що цілком у дусі жанру.

Spotify I Apple Music I Deezer I Youtube Music

 

Gamardah Fungus — Polaris LP

Ярина: 12-ий повноформатник! Продуктивності цього ембієнтного дуету з Дніпра можна хіба позаздрити. Але тут справа не лише в кількості, але і в якості — їхні релізи вдавалися закордонними лейблами, потрапляли в підбірки Бендкемпу. Новий альбом Gamardah Fungus має особливе звучання, адже він був записаний і виданий на плівці, від того й особливість формату — два довжелезні треки, у які можна зануритися надовго.

 

Gentle Ropes — Burning Flowers EP

Ярина: Холодний постпанк/колдвейв із Києва. Хлопці працювали над EP три роки, і не те щоби тут можна було почути якісь нові одкровення в жанрі, але це рівна якісна робота в дусі Christian Death чи The Cure. 

Стримінги 

 

Helvetus — Порожнеча

Єгор Фелюст, новинний редактор: Трошки пластмасовий блек із гуцульським колоритом. Ви вже, певно, чули такий мікс у роботах Ноктюрнал Мортум або Кроди, але Helvetus все ж більше в площині середньотемпового блеку перебуває, додаючи "дудки" фоном.

 

Heruvim — The Riddle Of Steel

Ярина: Цей плейлист демонструє не лише тенденцію до відродження треш-металу, але також і інтерес українських музикантів до олдового дезу. Валерій Blonde, який більше асоціюється зі своїм хардкор-гуртом Kingpin, у цьому випадку не прагнув втрапити в тренди, але таки зробив це. Звучання доволі очікуване для заявленого жанру, але реліз вирізняється тематикою — він присвячений всесвіту Роберта Говарда, Хайборійській Ері та Конану.

Стримінги 

 

Homesick — Ложь Из Стали

Ярина: Знову Одеса, знову повернення після доволі тривалої перерви, але цього разу скейт-панк! У принципі, це той самий Homesick, як ми його знаємо та любимо ще з 2010-го. І традиційно хлопці обіцяють, що скоро мініальбом.

 

Këkht Aräkh — Pale Swordsman LP

Микола: І знов чорний метал. Цього разу більш меланхолійний, з у міру брудним звуком, відведеними назад гітарами та ударними, але виведеними вперед клавішами. Вдала робота з матеріалом і його доступна форма вивели цей альбом у топи продажів на Бендкемпі.

Spotify I Apple Music I Deezer I Youtube Music

 

Kingpin — Ultima Ratio EP

Микола: Повернення знакової одеської хардкор-панк команди після тривалої перерви. Чотири треки під впливом нью-йорк хардкору кінця 80-х та початку 90-х із текстами про боротьбу із собою (куди ж без цього), картонність оточуючого світу й очікування великого переділу світу.

Стримінги 

 

Merzotna Potvora — Halas Z Pekla LP

Микола: Претендент на найкращий вітчизняний метал-альбом року в моєму особистому топі. Угарний почорнівший спід метал із максимально правильним звуком. Трек "Метал палає" варто номінувати на гімн вітчизняного металу.

 

Mournful Gust — Fly Sorrow Fly LP

Микола: Ветерани вітчизняного дум-металу повертаються з черговим повноформатним альбомом. Максимально професійно й канонічно. Чи не найкраща українська команда в жанрі.

Spotify I Apple Music I Deezer I Youtube Music

 

Pero feat.Tulym — Truth

Ярина: Ці два місяці були настільки інтенсивними, що я, мушу зізнатися, не одразу розслухала цей сингл. Але виправилася) Зважаючи на Tulym у назві, ви вже, певно, здогадалися, що тут на вас чекає — бум-беп, чітка читка, скретчі та атмосфера 90-х Коротше, класика ніколи не старіє.

Стримінги 

 

Prah — II EP

Микола: Чорний метал без зайвих домішків. Похмурий і злий. Формат мініальбому дає можливість слухати його легко, хронометраж витриманий максимально вдало. Якщо ви серед усього розмаїття жанру шукаєте ортодоксальну форму, то Prah саме для вас.

 

Raw Grip — Survive

Ярина: Цей тернопільський math punk гурт не балує слухачів релізами: видали дебютник у 2017-му, а потім мовчали чотири роки. Зараз же гурт анонсував новий EP та презентував пісню з нього. Погоджуся зі словами учасників, що новий запис звучить як продовження дебютника, але і прогрес команди відчувається.

 

Reabilitator — They Try

Ярина: Канонічний олдскульний треш метал із Києва, енергійний та швидкий. Дуже радує активізація цього жанру в Україні останнім часом.

Spotify I Apple Music I Deezer I Youtube Music

 

Shiva the Destructor — Find the Others LP

Єва Ніколаєва, рецензентка: Поряд із зовнішніми, формальними змінами (склад гурту, вокальні партії, що з’явилися на цьому релізі), помітні і зміни внутрішні. Схоже, що з цією платівкою хлопці демонструють нам, що вони, подібно до дерева з міцним корінням, ростуть у глибину, розвиваючи обраний ними напрям і, поєднуючи західну психоделію зі східною тематикою, розширюють власні межі.

Стримінги 

 

Soulrest — Angst, Ghouls and Superstitions LP

Микола: Ветерани старорежимного смерть-металу з новим альбомом. Один трек на 30 хвилин. Прогресивно, різноманітно, небанально.

Стримінги

 

Spit Bile — Age of Harsh Realities LP

Микола: Український старорежимний треш цього року в ударі. Кияни Spit Bile нарешті увіковічнили свої треки в записі, і вийшло це дуже круто. Діставайте із шаф батл джекети й гоу трусити гривою.

 

Suncrown — Invincible LP

Ярина: В Україні є доволі потужна павер-метал сцена. Але якщо деякі проєкти, наприклад, Sunrise більше відомі широкому загалу, то Suncrown можна віднести до колективів менш знаних. Але разом із тим це вже третій повноформатник гурту й любителям жанру він має сподобатися. Реліз виділяється зокрема міжнародним складом

Spotify I Apple Music I Deezer I Youtube Music

 

The Hypnotunez — New Origins LP

Ярина: The Hypnotunez — це про відточену роками майстерність учасників гурту, тож новий лонгплей “New Origins“ сподіванням не просто відповідає, він їх перевиконує. Але, здається, на фоні весняної активності української сцени вінницький свінгкор не всіма був помічений. Поверніться до альбому обов’язково, якщо прогавили.

Стримінги 

 

True Tough — Love

Микола: Перспективна молодь українського хардкору, столичні мош-бійці все далі пірнають у дебрі металічного звуку. І це їм тільки пасує. Потужно як на записі, так і наживо. Маю надію на більший реліз цього року.

Стримінги 

 

ZFeelZ — Disappear

Ярина: Ще одна перспективна молодь, але цього разу з боку інді-рокової сцени. У новій роботі ZFeelZ підіймають тему сексуального насилля, використовуючи для цього доволі однозначні образи, на відміну від старших колег. Міцна робота в музичному плані, та ще й підкріплена сильним відеорядом.

Стримінги 

 

Редакційні плейлисти формуються на основі голосування всіх учасників редакції за всі релізи, що вийшли протягом певного періоду, у цьому випадку — двох місяців.

Попередній редакційний плейлист тут. 

Neformat.com.ua ©