Знайомство з лейблом Black Casket & Ethereal Tower Records: 5 знакових релізів

Сьогодні у нашій рубриці невеликий, але доволі активний лейбл Black Casket & Ethereal Tower Records, що видає цікавий блек, данжн синт, дарк фолк. Наразі лейбл базується у Латвії. 

Докладно про все розповів засновник лейбла Angr, відомий також за власними музичними проєктами Вампырь, Morkrypta, Cemeteria, Old Distant Weep. 

Що таке лейбл Black Casket & Ethereal Tower Records

Ідея зробити свій лейбл виникла досить давно. Фактично, коли я почав записувати свою музику, близько двох років тому. Я хочу видати якомога більше музики, яка цікава особисто мені. Це насамперед хобі для мене. Я б дуже хотів видати багато старих релізів, які зараз вже неактуальні, вдихнути в них друге життя, поспілкуватися з учасниками гуртів і музикантами, доторкнутися до історії, так би мовити. Початок покладено, і вже перші релізи таких видань заплановані.

Формат

У мене є два напрями — Ethereal Tower і Black Casket. Я не люблю змішувати все у купу, тому була така необхідність поділити.

Перший "напрям", якщо так можна сказати, здебільшого для електронної та інструментальної музики. На цей час це ambient, dungeon synth, dark folk, а в планах є видання навіть джазу. Black Casket більше орієнтований на музику в напрямах Black і Doom, але я не виключаю видання й інших суміжних жанрів, таких як Death або Grind, хоча це й малоімовірно.

Формат видань на цей момент — строго касетний. З ряду причин я поки не можу займатися виданням на інших носіях, але в перспективі я б хотів видавати музику на вінілі. Диски мене не цікавлять, видання в цифровому форматі також. Ще я займаюся виданням мерчу.

Артворки

Я практично завжди повністю сам працюю над обкладинками. Думаю, у мене виходить цілком стерпно робити дизайни та реінкарнувати старі. Отож у роботі з музикантами я беру цей обов'язок на себе. Музикант надає матеріал для колажування, або описує бажаний концепт, далі я працюю. Єдине, чим я не займаюся — це малювання, я не художник.

У оформленнях мені подобається використовувати обкладинку по типу Бредпак (конверт зі щільного паперу). На такій обкладинці досить багато місця, щоб розгулятися і зробити яскравий дизайн, вмістити безліч деталей. Але я роблю касети й із класичними J-каверами.

Нюанси видання закордонних виконавців

Я не хочу якось пишномовно говорити про процеси управління. Це досить аматорська справа, в яку можна досить легко в'їхати за бажання. Основною перевагою я б назвав велике охоплення. Зараз я контактую з покупцями та іншими лейблами з різних куточків світу, і це дуже крутий досвід спілкування, нехай навіть і по листуванню. Просто приємно знати, що всюди є свої люди, дуже багато можливостей відкривається різних.

Недоліки ж більш прозаїчні — труднощі й ризики, пов'язані з міжнародною поштою, витрати та вартість послуг, терміни.

Дискографія

Спочатку були деякі скромні самвидави у досить поганій якості. А перше гідне видання вийшло влітку минулого року, це був мій проєкт Old Distant Weep у жанрі Dungeon Synth.

Лейбл, по суті, тільки почав функціонувати, проте вже в січні був перший бетч на 6 позицій. Найціннішою для мене роботою на цей час є The Austrasian Goat "Piano And Stump". Це один з моїх улюблених проєктів, який я переслуховую періодично з року в рік, ще з університетських часів. 10 років тому я слухав цю музику в маршрутці по дорозі з університету, а в цьому році я її видав, це для мене дуже багато означає. До речі, потішно, але виявив, що я ж і створював пост про цей гурт на форумі ще 1 березня 2010 року.

Але, так чи інакше, попереду ще дуже багато цікавого, вже зараз є деякі цікаві домовленості по виданнях. 

На наше прохання Angr виділив 5 релізів, з яких читачеві та слухачеві варто розпочати знайомство з лейблом: 

The Austrasian Goat — Piano and Stump

Як уже писав, що цей реліз для мене особливий. Ще близько 10 років тому в студентські роки я слухав його на старенькому МР3-плеєрі по дорозі в універ. Це абсолютно ностальгічна річ для мене. Велика шана і подяка Жульєну Луве за довіру до мого лейблу та право на видання.

 

Вампырь & Naubat — Wolfstanz

Спліт за участі мого проєкту. Думаю, не потребує особливого представлення. Це був другий ре-прес касет, але цього разу вже від мого скромного лейбла Black Casket. Робота не проривна, але інтерес у публіки певний викликала. Всі копії розійшлися дуже швидко як у Nithstang, так і у мене.

 

Besteigung — Gotisch Traumtänzer та Hymnen An Die Nacht

Абсолютно ідеальний, в моєму сприйнятті, данжн синт із готичною неокласикою. Це, безумовно, не канон — це данжн нової хвилі, але він страшенно добре зроблений. У зведенні взяв участь WV (Wintaar). Автор головним чином надихався тематикою вампіризму, готикою, поезією Новаліса.

 

Old Distant Weep — Bliss In Eternal

Невелике демо від мого проєкту в жанрі dungeon/funeral synth. Публіка дуже тепло зустріла реліз, а ще він увійшов у топ релізів року, за версією головної DS спільноти в рунеті. Видання було примітне тим, що разом з касетами вийшов і невеликий тираж надгробних керамічних овалів з тематичним дизайном.

 

Плани

Якщо все буде окей, то хочу зробити дуже багато релізів. На цю весну заплановано близько 20+ видань. Найбільше хочу напрацювати репутацію та видати тих музикантів, які цікаві особисто мені, на музиці яких я виріс. Це неоціненний досвід для мене.

Кращою безкоштовною підтримкою буде зашерити пост, підписатися в інстаграмі та на ютуб-канал. Музикантів можна підтримати безпосередньо за прямими лінками, які я завжди залишаю на ютуб-каналі, лейбл можна підтримати покупкою касет, мерчу, або просто додати релізи у свою колекцію на Бендкемпі — я не ставлю монетизацію для більшості релізів, якщо про це не просить музикант.

Black Casket & Ethereal Tower Records у соцмережах: 

https://blackcasketrecords.bandcamp.com/
https://www.instagram.com/blackcasketrecords/
https://www.facebook.com/anton.grigorenko.311/
https://www.youtube.com/channel/UCwyHy-h3aajm0kvEQ0qWlOg

Більше матеріалів про лейбли тут.

Neformat.com.ua ©