7 гуртів, які варто почути на фестивалі Faine Misto 2021

Якщо ви — фан великих класичних рок-фестів просто неба, де можна й під великою сценою послемитися, і потусити з друзями в наметах, то Файне Місто пропонує під це діло доволі непоганий лайн-ап не лише з типовими українськими фестивальними гуртами на кшталт Карни чи ТНМК, але й із низкою хороших андеграундних виконавців.

Вибрали сім цікавих гуртів, чиї виступи не варто пропускати. 

pusca (post-black, Львів)

Почнімо з найменш очевидного. Цьогоріч Файне Місто підготувало не лише три великі сцени; 28-29 липня фестивальний паб КайФАЙНЕмо тимчасово перетвориться на Talent Stage,  де з ранку до вечора молоді гурти братимуть участь у відборі, а найкращі отримають можливість відкривати Main, Dark та Light Stage 30 та 31 липня. І саме у лайн-апі оцього пабу КайФАЙНЕмо є дрібка цікавих команд, які легко прогавити, але не варто. Серед них Erai, Icarus Driver, Telema, Grayshapes, Thunderdogs, I Miss My Death. Не зовсім ясно, чому ZfeelZ потрапили у цю компанію, а не одразу на більшу сцену, але це вже інша історія. Ми ж найбільше радимо зацінити львівський постблековий гурт pusca. Хлопці й дівчата доволі небагатослівні, але це лише підкріплює містичну атмосферу їхніх костюмованих виступів та похмурих пісень. Послухайте хоча б останній свіжий подвійний сингл. 

Початок виступу: кайФАЙНЕмо Паб, 29 липня, 16:00

 

Zwyntar (dark countyry, Київ)

Доволі цікаво, що дарк-кантрі гурт зі справді похмурими текстами, музикою та іміджем відкриває саме Лайт-сцену, але добре вже те, що можемо почути такі команди на великих фестах. Zwyntar нещодавно випустили новий сингл після кількарічного мовчання й обіцяють ще кілька.

"Влучне використання міцних словосполучень, переосмислення образів, притаманних дарк-кантрі, надання їм українського колориту — це все на користь концептуалізму Zwyntar. Для українського андеграунду цей проєкт — перемога, якої ніхто до цього не реалізовував. Для європейського слухача — цікавий новий погляд на стиль, з яким доволі важко експериментувати", - йшлося у нашій рецензії, і це щира правда.

Початок виступу: Light stage, 1 серпня, 16:40

 

Fleshgore (brutal death metal, Київ)

Добре відомі у колі поціновувачів, при чому не лише в Україні, але й за кордоном, Fleshgore цілком заслуговують на звання топового метал-колективу, і тим радісніше бачити їх на сцені великого українського фестивалю. Раніше команда вже виступала на великих німецьких метал-фестах Wacken Open Air, Fuck The Commerce і чеських Brutal Assault та Obscene Extreme, відіграла купу клубних концертів в Україні та за кордоном, тож виступ має бути потужним. 

Початок виступу: Dark stage, 31 липня, 18:10

 

Sick Solution (hardcore, Вінниця)

Свіжа кров української сцени. Вінничани роблять хороший танцювально-розважальний хардкор, а також добре тримаються на сцені. Тож якщо ви в курсі, хто такі Nasty чи Get The Shot, побачити цю команду на фестивалі треба обов'язково. До того ж хлопці презентують спеціальну програму, яка буде включати пісні з нового EP, що запланований на осінь. 

Початок виступу: Dark stage, 29 липня, 16:50

 

Ignea (oriental metal, Київ)

Нещодавно цей київський гурт підписав контракт з австрійським лейблом Napalm Records, і це було доволі очікувано, адже учасники Ignea тривалий час розбудували свою закордонну авдиторію, наприклад, через активну роботу з Патреоном або виступи у Європі. І загалом гурт багато працював над своїми візуальними образами, якістю релізів та яскравими відеороботами. Тож поспішайте побачити команду, поки їх не захопили тури за кордоном.

Початок виступу: Dark stage, 1 серпня, 18:15

 

O’Hamsters (celtic punk, Київ)

O’Hamsters, за словами самих же учасників, створювались як стьобний проєкт на пару пиятик, але весь цей празник триває вже понад 10 років і, схоже, й не планує припинятися. "Хом'яки" вже відкатали чимало українських турів, зокрема присвячених дню Патрика, тому їхні веселі пісні добре знайомі багатьом меломанам від Львова до Луганська, й від Житомира до Одеси. Тут варто підспівувати, тому ще встигаєте підготуватися та переслухати улюблені хіти гурту. 

До речі, якщо любите подібну музику, то 31 липня у кайФАЙНЕмо Паб можна буде зацінити кельтік панк від ShamRocks

Початок виступу: Dark stage, 30 липня, 17:05

 

Me And That Man (dark country, Польща)

І наостанок найочевидніше. Ще одне дарк-кантрі, але цього разу від Нергала з бонусом у вигляді Саші Буля, який вже кілька років є частиною команди цього знаного музиканта. Нергал останнім часом зайшов у стадію доволі серйозного конфлікту з католицькою церквою та її прихильниками, що в Польщі зараз доволі ризиковано. Та й карантини не сприяють закордонним поїздкам. Тож подивитися на музиканта варто і бо його дарк-кантрі реально якісне, і бо хтозна, коли ще це вдасться зробити найближчим часом. 

Початок виступу: Main stage, 30 липня, 23:00

 

Faine Misto 2021 триватиме з 28 липня по 1 серпня, традиційно на тернопільському іподромі. Квитки можна придбати як на будь-який окремий день, так і на всі дні фестивалю, ціна, відповідно коливатиметься у межах 700 — 1500 гривень. 

На фестивалі діятимуть сім сцен, що загалом охоплять за п'ять днів близько сотні виконавців: 

  • Main Stage: Me And That Man, Stoned Jesus, Жадан і Собаки, Motanka, Omana та інші
  • Dark Stage: Fleshgore, Sick Solution, 1914, Ignea, O’Hamsters, Space of Variations, Belphegor, Ghostkid, Heartprints та інші
  • Light  Stage: Zwyntar, Tik Tu, Паліндром, Ragapop, Хамерман Знищує Віруси, The Unsleeping, Vivienne Mort та інші  
  • а також кайФАЙНЕмо Паб, Амфітеатр, Cidre Royal Beach Stage та Reggae Stage.

На обкладинці - фото Юлії Мархевки

Neformat.com.ua ©