Sidus Atrum видає сповнені болю сингл і кліп

Нещодавно блек-дум-проєкт Sidus Atrum оприлюднив композицію "Коли Земля Кричала" з нового альбому й кліп на неї. Вони присвячені воєнним подіям у Бучі, Ірпені, Гостомелі й інших містах.

Робота над цим синглом почалася невдовзі після деокупації Бучі, Ірпеня, Гостомелю й кількох інших міст із-під російської окупації в 2022 році.

"Коли, після звільнення, усе стало відомо, біль і гнів розривали моє серце на тисячі шматків. Я наче чула крик Землі, яка страждала від болю, що породила створінь, здатних на такі жорстокі вчинки проти невинних людей. Вона бажала пожерти тих виродків. Убиті цивільні, зґвалтовані жінки й діти, зруйновані життя й будинки. І найсумніше те, що і одні, й інші були її дітьми", – каже Юлія, засновниця проєкту, Неформату.

За її словами, найскладніше було впорядкувати свої емоції, щоб текст удало їх передав. Основним задумом кліпу якраз було зобразити крик Землі, "яка не може витримати тягар злочинів, скоєних її власними дітьми один проти одного".

 

Початково музиканти звернулися за порадою щодо візуалізації своєї ідеї до Сандри Конопацької. Урешті та познайомила їх із оператором Владиславом Редькіним, а той іще долучив до роботи режисера Олексія Кисельова й арт-директорку Наталію Куць. Саме Олексій і Наталія взяли на себе пошук локацій.

"У команди виникла ідея показати життя дівчинки-підлітка, яка втратила дім і сім'ю й була змушена продовжувати жити в умовах війни, нести в собі біль і спогади. Адже війна позбавила мільйони українських дітей щасливого та безтурботного дитинства", – додає Юлія.

Зйомки відео тривали 4 дні й проходили в Києві, Ірпені, Гостомелі й селі Кожанка на Київщині. Найдовше тривали монтаж і робота над удосконаленням фінального результату.

Уже 10 травня Sidus Atrum представлять новий альбом, який називатиметься "Розірване Небо". Два сингли з нього вже можна послухати. За словами музикантів, той буде сповнений значно важчих емоцій, аніж попередні релізи. Однак, загалом, гурт лишається вірним своєму принципові – відверто ділитися пережитим зі слухачами.

Sidus Atrum – блек-дум-проєкт, який започаткувала Юлія Лихотвор у 2015 році в Києві. Із часом формація перетворилася з сольної на дует – до Юлії доєднався Сергій Лихотвор. У дискографії проєкту два альбоми й кілька синглів. Основна мета проєкту – висловити власні ідеї, почуття, емоції та поділитися досвідом зі слухачами. Кожен їхній альбом – своєрідна подорож, "під час якої відбувається певний розвиток і перехід на інший рівень буття".

Sidus Atrum у мережі:

https://www.instagram.com/sidusatrum
https://www.facebook.com/sidusatrumpage/

Фото обкладинки – YouTube