Українські митці можуть отримати до 7 тисяч євро на реалізацію своїх проєктiв

Платформа Kyiv Contemporary Music Days (KCMD) розпочинає грантову програму Per Forma, що надаватиме фінансову підтримку в розмірі від 1000 до 7000 євро на реалізацію проєктів та професійний розвиток митців та мисткинь, а також колективів у сфері перформативних мистецтв в Україні.

"Ми в KCMD віримо, що культура є важливим рушієм змін. Ми поділяємо це переконання з багатьма діяч_ками культури в Україні, які неодноразово доводили, що культурні ініціативи справді можуть бути потужною трансформаційною силою суспільства. Понад вісім років ми були причетні до цих змін у сфері нової музики. Втім, жодна форма мистецтва не існує у вакуумі. Музика, театр, танець та інші види перформативних мистецтв тісно переплетені, і кожна з дисциплін має потенціал до збагачення, розширення та поглиблення інших. Саме тому ми створили програму, яка сприяє розвитку цілого сектору перформативних мистецтв в Україні, підсилюючи кожну дисципліну та синергію між ними", — йдеться у заяві KCMD

У рамках проєкту Per Forma можуть бути профінансовані такі види діяльності:

  • Реалізація проєкту та супровідні витрати, а саме: організація виступу, концерту, мініфестивалю, вистави, перформансу, освітнього заходу тощо.
  • Створення нового музичного, театрального, танцювального, перформативного твору, нових освітніх та кураторських програм, вистав, хореографічних постановок, проведення дослідження тощо.
  • Професійні потреби, а саме: придбання матеріалів, технічного оснащення; оренда репетиційних приміщень, студій; оплата праці, до прикладу, для створення або актуалізації персонального сайту або сайту колективу, написання музики до події, роботи дизайнерів сцени або костюмів; закупівля реквізиту, необхідного для реалізації проєкту тощо.

При цьому передбачені два типи проєктів: малі (1000 євро) для нових та вже існуючих проєктів, які можуть не мати швидких публічних результатів, та великі (від 1000 до 7000 євро) для нових проєктів, які обов’язково передбачають публічну презентацію. 

Подаватися на програму Per Forma можуть українські діячі та діячки, а також колективи, що працюють у таких сферах: музика, танець, театр, художнє читання, перформанс, циркове мистецтво, пантоміма, стендап-комедія та інші перформативні дисципліни (перелік не є вичерпним).

Щоб податися на програму, необхідно заповнити онлайн-заявку та надати усі необхідні документи до 19 травня 2024 року, 23:59 за київським часом. Реалізувати проєкт буде потрібно з липня по листопад цього року. Важлива умова — проєкти мають бути реалізовані в Україні.

Більше інформації можна знайти на  сайті KCMD:

https://www.kcmd.eu/projects/per-forma