House of Europe пропонує 10 000 євро для креативних підприємців

House of Europe запустив Creative Business Boost — нову програму для малого та середнього креативного бізнесу, покликану допомогти власникам підприємств вивести свою справу на новий рівень. Підприємці зі сфери музики, перформативних мистецтв, відео, архітектури, ремесел, дизайну та інших секторів креативних індустрій можуть отримати фінансування та консультації експертів.

Creative Business Boost створює простір для зростання та менторства, що допоможе підприємцям підкорити іноземний ринок, запустити новий продукт або перенести виробництво до стін компанії. Для цього House of Europe пропонує до 10 000 євро на розвиток бізнесу; чотири зустрічі з українським/-кою бізнес-консультантом/-кою, серед яких кваліфіковані фахівці Олена Добророднева, Володимир Воробей, Інна Шинкаренко, Костянтин Воробйов та Олена Кобилянська; дві години спілкування з бізнес-експертами з ЄС, яких підберуть під ваш запит; та регулярні зустрічі з іншими креативними підприємцями.

"На нашу думку, розвиток креативних індустрій може відповісти на актуальні виклики в економіці і суспільстві. Ми прагнемо сприяти стійкості і розвитку, збільшенню можливостей представників сектору і розширенню їх співпраці з ЄС. По завершенню програми ми оголосимо 12 переможців, чиї успішні проєкти підсилять екосистему українського креативного бізнесу", — коментує менеджер програми Олександр Драчук.

З гранту можна виплатити зарплату членам команди, закупити обладнання чи матеріали, розробити сайт, запустити рекламну компанію, орендувати офіс або склад чи покрити інші витрати, що допоможуть бізнесу зрости. 

Подавайтеся, якщо ваш бізнес:

  • приносив дохід до повномасштабного вторгнення й продовжує працювати зараз;
  • зареєстрований до лютого 2022 року;
  • зареєстрований в Україні;
  • має діючий ФОП, ТОВ, ПП тощо;
  • комерційний: ГО, БФ тощо не можуть подаватися;
  • має команду від 3 до 50 людей;
  • має власні продукти та канали продажів;
  • має оборотні активи. 

Подати заявку можна на онлайн-платформі House of Europe. До заявки потрібно долучити бюджет, реєстраційні документи бізнесу та реквізити банківського рахунку для переказу.

Дедлайн для подачі на гранти проєкту Creative Business Boost — 30 квітня о 15:00 за Києвом. Протягом усієї тривалості конкурсу організатори відповідатимуть на запитання поштою. Усі зацікавлені в грантах на розвиток креативного бізнесу можуть дізнатися деталі програми на сайті, а також долучитись до прямого ефіру на сторінці House of Europe у Facebook. Подія відбудеться 17.04 о 14:00.

House of Europe ("Дім Європи") — програма, що фінансується Європейським Союзом, створена для підтримки професійного та творчого обміну між українцями та їхніми колегами в країнах ЄС і Великій Британії. Вона зосереджена на культурі й креативному секторі, освіті та роботі з молоддю, соціальному підприємництві та медіа.

Команда House of Europe фінансує відновлення культурної інфраструктури, підтримує переклад літератури та творчу співпрацю між Україною та ЄС і Великою Британією. Опікується збереженням української культурної спадщини й розвитком креативних та освітніх стартапів. Онлайн-лабораторії, воркшопи, дискусії, конференції, хакатони та інші заходи відбуваються регулярно в межах програми.
Програмою керує Goethe-Institut в Україні.