Khors випустили перший сингл за чотири роки

Нещодавно блек-метал гурт Khors оприлюднив новий трек "Perseverance Is The Essence (Forever 25)". Композиція має присвяту загиблому захисникові України.

Музиканти працювали над цим синглом, за власними відчуттями, довго. Узагалі, останнім часом їм вдавалося займатися творчістю лише уривчасто.

"Пріоритети зараз трішки інші, але ми все одно знаходимо можливість робити свою справу. Творчість це те, що допомагає. Після релізу цього треку ми отримали багато подяк, оскільки пісня багато кого мотивує. Цей трек – своє, рідне, важке. Це наша реальність. Дуже хочеться, щоб наші герої жили вічно в піснях і книжках, у назвах вулиць, щоб наші діти пам’ятали ціну, яку платять наші сміливі воїни та всі ми", – розповідають виконавці Неформату.

Колектив присвятив пісню всім захисникам України, але музиканти обрали конкретну людину як їхнє уособлення тут – Георгія Тарасенка. Із ним учасники гурту не були знайомі особисто, проте мали спільних друзів.

"На одній неформальній зустрічі з другом із батальйону "Фрайкор", ми обговорювали лідерів і героїв свого міста. Тоді ми згадали Георгія, молодого й перспективного хлопця, який завжди знав свій шлях і впевнено йшов ним, сміливий і кремезний, він вів за собою людей і приголомшував мудрістю. Усі натхненні розповіді побратимів про нього склалися в пісню й бажання розповісти людям про рану від втрати, що не загоюється", – додає Jurgis, вокаліст і гітарист гурту.

Лірику композиції написала дружина музиканта Марія й із обережністю загорнула в неї наболіле.

Тепер же виконавці потихеньку продовжують підготовку свого наступного альбому. Вони перевалили за половину цього процесу ще до війни, та від її початку ритм гурту значно сповільнився. Дата релізу наразі невідома.

Khors – харківський блек-метал гурт, один із лідерів вітчизняної сцени в цьому жанрі. Гурт розпочав свою діяльність у 2004 році. Зараз на їхньому рахунку сім повноформатних альбомів, один ЕР і кілька синглів.

Khors у мережі:

https://www.instagram.com/khors_official/

Фото обкладинки – Gheorghe Paraschiv for Din Întunerec