Гурт Bezlad випускає другий мініальбом

Харківський стріт-панк гурт у грудні випустив новий мініальбом "Місто, Що Лишило Слід". 

І хоча реліз був записаний у 2023 році, пісні з нього музиканти створили ще до повномасштабного вторгнення та неодноразово виконували їх наживо.

"Тому це ретроспектива у довоєнне життя, що відображає й обкладинка, де ми бачимо рідні пейзажі з центральної частини ще мирного міста", — розповів у коментарі Неформату фронтмен гурту Сергій "Сухарь".

Запис, зведення та мастеринг основних трьох пісень відбувалися у двох львівських студіях, Jenny та Africa. А от бонус-трек "Happy Oi!sday" зберіг ще харківські барабани, які гурт встиг записати на студії Tiburon за тиждень до початку повномасштабного вторгнення. Зведення і мастеринг для нього теж робили у Харкові на Kleem Records.

Обкладинку для мініальбому "Місто, Що Лишило Слід" малював давній знайомий гурту, художник Іван, що зараз живе у Польщі. Саме він понад десять років тому відповідав за обкладинку, постер і стікери для вінілу гурту Доктор Борменталь, одного з попередніх проєктів Сергія. У цьому ж випадку обкладинка мала передати теплі та добрі спогади про Харків і, за словами музиканта, цей намір вдався. 

Сергій також додає, що під впливом подій в Україні деякі пісні гурту стали звучати більш хардкорно та зліше, ніж це характерно для ой/стрітпанку — "менше веселощів та субкультурщини". Відтак, цьогоріч Bezlad хотіли би зробити новий реліз (можливо, навіть перший повноформатник), вже з піснями, що з'явилися під час війни або раніше, з відповідною тематикою. 

"Плани амбіційні, але це не дуже легко зробити, бо зараз ми всі розкидані по різних містах, з купою життєвих обставин, що забирають багато часу", — додає музикант. 

Варто згадати, що до зміни політики МінкультуBezlad активно концертували Європою, зокрема й у 2022 році, тож команда досі отримує чимало концертних пропозицій щодо виступів за кордоном. Одна з таких надійшла з німецького міста Кассель влітку 2023-го. Однак, оскільки музиканти не можуть покинути країну, організатори спершу запропонували провести концерт солідарності, а згодом доповнили цю ідею і збіркою за участі харків'ян, а також учасників цього заходу. У результаті таких домовленостей світ побачить одностороння дванадцятидюймова платівка під назвою "fuck fascism" накладом 300 штук..

"На жаль, є деякий процент німецьких ліваків, хто хаває російську пропаганду, тому ідея нашого німецького приятеля в тому, щоб називати речі своїми іменами — збірка у підтримку українського гурту та проти російського фашизму. На ній будуть представлені наші дві пісні з синглу "Майбутнє належить нам" та по одній пісні від учасників концерту та від пари відомих німецьких антифашистських панк банд", — розповідає Сергій.

Реліз платівки став можливим завдяки краудфандингу, до якого долучилися локальні заклади Кесселя, такі як броварня, панкрок-бар, магазин одягу, книжний магазин, байкшоп. Презентація збірки відбудеться на концерті солідарності 3 лютого.

"Ми давно хотіли власний вініловий реліз, а продажі 12" збірки та каса концерту допоможуть проспонсорувати власне видання нової EP за підтримки кассельского культурного центру, який керує клубом, де буде проходити концерт. Це у будівлі проджекта, де знаходиться концертний майданчик, бар, панк підвал, а також прихисток для біженців, в тому числі українських", — додає музикант. 

Інша платівка, вже з мініальбомом, вийде на власному лейблі гурту Bezlad Records накладом також 300 штук.

Bezlad — street punk гурт з Харкова, який розпочав активну діяльність у 2019 році. На рахунку команди два мініальбоми та один сингл. 

Bezlad у соцмережах:

https://www.facebook.com/bezladoi
https://www.youtube.com/channel/UCi6t8UksAKMr5Lwc3bc1-dQ
https://www.instagram.com/bezladoi