Aircraft зняв кліп на нову пісню

Нещодавно інді-проєкт Aircraft випустив відеокліп на композицію "Useless Comfort" зі свого нового альбому "2011".

Ідею для цього відео артисту подав його товариш Денис Крамаренко, який виступив одночасно продюсером, оператором та режисером доробку. Самі зйомки зайняли один вечір, а монтаж – близько місяця. Вся робота проходила у фотостудії Дениса.

"Він послухав мої записи і запропонував реалізувати повністю його ідею на одну з пісень, яка на той момент йому більше всіх сподобалась. Дивним чином вона була написана десь за рік до повномасштабного вторгнення, під час пандемії ковіду, але відображає абсолютну фатальність – бути заручником середовища, яке ти сам зліпив, така собі комфортна тюрма, що в критичний момент стає каменем на твоїх плечах", – ділиться Данило із Неформатом.

"I will spend

All my life

On a run

Cutting wires"

"Ці рядки відображають намагання людини постійно позбавлятись від усього лишнього і мати достатньо інтуїції для того, щоб це лишнє ідентифікувати".

 

 

Слухайте новий альбом Aircraft на стримінгах: Spotify, Apple Music, Deezer

Сам альбом "2011", до якого входить "Useless Comfort", відсилає до року створення проєкту Aircraft та до найспокійнішого періоду життя виконавця. Тоді ж, до слова, відбувся перший виступ Aircraft, в Одесі, з якого в Данила лишилося багато спогадів.

"Робота над [цим] альбомом тривала майже 3 роки. Мабуть, це найтриваліший досвід написання матеріалу. Для прикладу, альбом "Aeria" був написаний за 4 дні. Деякі треки перероблювались по декілька разів і мали б бути в різних альбомах, в різний час. Але через ковід вирішив засісти над цим альбомом серйозніше, долучити друзів до роботи і випустити свідоміший та доросліший матеріал. Планувалось видати [альбом] на початку 2022 року, але через повномасштабне вторгнення росії довелося відкласти реліз майже на рік", – додає Данило.

Крім того, днями вийшов ще один повноформатник Aircraft під назвою "Sadhu", отож проєкт наразі на плідному етапі творчості.

Aircraft – сольний студійний інді / лоу-фай проєкт київського музиканта Данила Меркулова, заснований ще у 2011 році. З тих пір, в рамках цієї формації, музикант видав 4 альбоми й мав кілька живих виступів.

Aircraft в мережі:

https://www.instagram.com/aircraftmusica/