Дебют: Осіння серія синглів від Птахи Не Сплять

Львівський психоделічний гурт представляє перші три осінні сингли із серії "Загублені".

Проєкт Птахи Не Сплять з’явився вже під час повномасштабної війни у 2022 році. Перші матеріали у бомбосховищах під час повітряної тривоги й бомбардувань накопичив Станіслав Лунін (ex-Merryruzvelt, ex-TBPOFT), до якого згодом долучились гітарист Arcoosh Kramer (ex-Lost Animals), басист Турбослав Дуля (ex-Somali Yacht Club) та ударник Віталій Довгополий (ex-Макс Пташник). 

"Після повномасштабного вторгнення мені нічого не залишалось, як почати заряджати мистецькі кулі, бо на фронті культури та мистецтв було дуже важливо дати опір, це все йшло зсередини. Війна, нова реальність та жахи спонукали до того, щоби щось робити, гуртувати й мотивувати людей до перемоги мистецтвом, це стало моїм власним фронтом.

Я почав записувати свої замальовки, з яких і вийшли ці треки, які я дійсно накопичував під час міських бомбардувань. У мікрофоні постійно лунала повітряна тривога, саме тому я вирішив залишити це в дебютному треку "Тіні На Асфальті", - розповів у коментарі Неформату засновник гурту Станіслав Лунін. 

Спочатку Станіслав накопичив 6 треків, 6 музичних історій, які зараз поступово релізяться. Вони й будуть формувати перший альбом воєнного часу. За словами музиканта, цей реліз не прямо розповідає про війну, але звучатиме так, "як міг би звучати в навушниках у танкіста чи пілота, в піхотинця чи волонтера, в укритті чи на полі бою, в машині чи гелікоптері".

Поступово Станіслав зібрав близьких по духу людей, які знайшлися серед знайомих колективу. Серед референсів звучання він називає Psychedelic Porn Crumpets, King Gizzard & the Lizard Wizard та Wolfmother, але місцями гурт залучає елементи постпанку, альтернативи чи інді. Усю музику гурт записує та зводить самостійно.

Заключний сингл осінньої серії "Загублені" вийде у листопаді. Далі гурт планує невеличку паузу, а потім завершить роботу над ще двома треками. Окрім того, зараз Птахи Не Сплять вже створюють нові пісні разом, як колектив.

"Фінальною метою є саме самурайський шлях: продовжувати записи, які будуть розповідати про час, у якому вони були зроблені, допомогати людям, або просто лунати в навушниках у старих і нових поколінь", - додає Станіслав Лунін. 

Птахи Не Сплять у мережі:

https://linktr.ee/ptakhy_ne_spliat

Фото Iva Gotch