Musicians Defend Ukraine та BGRN проведуть осінні благодійні концерти

Днями Musicians Defend Ukraine разом із закладом BGRN домовилися про організацію серії благодійних акустичних концертів на Андріївському узвозі.

Їхньою метою, як і раніше, буде допомога музикантам-воїнам – 50% прибутку від продажу квитків передадуть на потреби військових частин з Харкова, які музиканти регулярно забезпечують технікою та спорядженням.

Перший концерт цього напрямку відбудеться вже 4 вересня, тобто цієї неділі. На ньому можна буде почути акустичну версію альбому Олега Каданова та Стаса Кононова "Чи то так, Чи то ні" та їхні раніше записані пісні.

Цей альбом задумав Олег Каданов близько року тому, але виявив в себе самоповторення та брак ідей, тож покликав Стаса Кононова задля свіжого погляду. Перед новим роком вони вже закінчили роботу над альбомом, а його запис відбувся на тоді ще працюючій студії Spivaki Records, восени.

"Коли почалась повномасштабна війна, нам було вже не до музики. Зараз ми зрозуміли, що воно проситься. І хоч альбом написаний до війни, там багато тривожних передчуттів, але багато і світла та надії. Частково це пов’язано із моїм теперішнім здоровим стилем життя після років алкоголізму та наркоманії. Мені здається, що альбом зараз на часі, такий в нас зі Стасом був внутрішній запит, і ми прийняли спільне рішення його викласти", – поділився Олег із Неформатом.

Наразі на першому місці в пріоритетах Олега ніяк не творчість, а волонтерство – в них зі Стасом є спільна волонтерська діяльність в рамках організації "Культурний Шок". Окрім цього, Олег був одним із перших, із ким почав співпрацювати фонд Musicians Defend Ukraine.

"Для військових, яких він забезпечує, ми неодноразово передавали спорядження, тактичний одяг, аптечки та навіть купували авто. Нарешті трапилась можливість попрацювати із ним, так би мовити, "по спеціальності", де ми з Юрою Базакою ораганізатори події, а Олег – артист", – додає Катя Войчук, одна з кураторок роботи фонду.

За її словами, основна частина коштів у фонд Musicians Defend Ukraine надходить від цивільних музикантів, які грають на концертах, продають квитки і віддають свій прибуток, частково чи повністю, на потреби своїх колег-військових.

"Серією цих подій ми хочемо підтримати цю спільноту у всіх її проявах: і тих, хто бореться за можливість виступати цивільним, і тих, хто виступає і донатить військовим".

Серед заявлених артистів акустичних вечорів Blooms Corda, Promsonya, Женя і Катя. У планах також є виступи кількох музикантів, котрі зараз перебувають на військовій службі та готуються до ротації в осінній період, але їхні імена організатори поки не озвучують.

Посилання на подію ТУТ.

Musicians Defend Ukraine в мережі:

https://shpytal.com/musicians-defend-ukraine/
https://www.facebook.com/musiciansdefendukraine

Фото обкладинки – Facebook