Митці відеосектору можуть отримати грант

Днями Netflix, House of Europe та Укранська кіноакадемія запустили програму підтримки українських митців відеоіндустрій.

Дедлайн подачі заявок для обох програм – 18 серпня.

Йдеться про дві програми: від House of Europe спільно із Netflix, яка надасть сто стипендій по 1000 євро для творців усіх рівнів, та про програму від Української кіноакадемії – вона надасть 48 грантів на розробку сценаріїв по 15 тис. доларів кожен для команд кінопрофесіоналів із двох осіб – сценариста і продюсера.

Програми пропонують фінансову підтримку та доступ до навчання і експертів для українських кінематографістів на всіх рівнях їхньої кар’єри.

Прочитати про вимоги до програм можна тут і тут. Якщо ви себе впізнали у вимогах до кандидатів, то подавати заявку можна ВЖЕ! Претендувати на допомогу можуть громадяни України незалежно від їхнього місцезнаходження.

"Українська кіноіндустрія переживає нелегкі часи, тому надзвичайно важливо, щоб вона продовжувала працювати та розвиватися. Ми віримо, що підтримка кіно- та серіального виробництва в Україні у формі грантів на розробку проєктів та зустрічей з міжнародними експертами допоможе індустрії продовжувати розвиватися та навіть сприятиме її подальшому розвитку", – каже Анна Мачух, виконавча директорка Української кіноакадемії, в пресрелізі.

 

Організації в мережі:

Українська Кіноакадемія
House of Europe

 

Фото обкладинки – House of Europe