Робаний Йот видав мрійливо-агресивний сингл

Нещодавно інді-гурт Робаний Йот видав сингл "Хмари", в якому використав лірику Лесі Українки.

Ідея покласти на музику гурту вірш поетеси виникла в гітариста та клавішника колективу Кирила.

"Кирило написав дуже класний думерний інструментал, та не знав, що з ним зробити. Геніальною ідеєю з його сторони було покласти на мелодію вірш Лесі Українки, що зіграло ключову роль в подачі цієї пісні. І потенційний трек про двори, падіки, стосунки набрав обертів та став чимось глибшим, осмисленішим", – розповідає Остап, вокаліст гурту, Неформату.

Лайв-версія цієї пісні була доступна ще раніше, та тепер, записана в студії та професійно зведена, вона звучить зовсім інакше.

"При зустрічі Кирило показав мені цю роботу, вона мене дуже зачепила і ми вирішили записати лайв – просто на студії, просто на телефон, зате як атмосферно вийшло".

 

Запис композиції відбувся на студії Jamrecordz у Львові, а продюсинг взяв на себе сам Кирило, який також працює над треками інших музикантів.

"Хмари" – це спочатку щось мрійливе, любовне, що викликає такі стани, коли літаєш десь глибоко у себе в думках (принаймні в мене так:), а далі все переходить в насущні проблеми, трішки в агресію, трішки в злість. Напевно, ця пісня – дзеркало, вона про почуття автора", – додає Остап.

Обкладинкою альбому стала світлина хмар, що відображаються в калюжі. Її зробив товариш музикантів Максим, який час від часу фотографує.

До речі, зараз музиканти шукають ударника у Львові, аби надалі втілювати свої ідеї та грати.

Робаний Йот – львівський інді-рок гурт, що примішує до своєї музики гранж та панк. В дискографії виконавців один мініальбом "НЕ ГРЕБЕ/ТАК СУМНО" та низка синглів.

Робаний Йот в мережі:

https://www.instagram.com/robanuy_yot/

Фото обкладинки – Instagram виконавців