The Cutes видали благодійний альбом

Сьогодні гурт The Cutes оприлюднює свій благодійний альбом "Until it’s Gone" на офіційних сторінках в соцмережах. Цим музиканти дають новий поштовх збору грошей для постраждалих від війни мешканців Маріуполя.

Альбом "Until it’s Gone", записаний ще рік тому, днями непомітно вийшов на Bandcamp ексклюзивно, бо єдиною мотивацією цього релізу стало залучення коштів на благодійність.

"Ми довго думали, що саме робити з альбомом, оскільки в нас дуже життєрадісна музика і нам здавалося, що, можливо, це не зовсім доречно випускати її у воєнний час. Але після того, як ми відіграли два благодійних концерти в More Music Club, то побачили, що змогли зібрати гроші. Всі вони були перераховані на допомогу ЗСУ в координації з одеською волонтерською організацією "Паляниця", яка займалася цим", — розповідає Валерій Блонд Неформату.

Переконавшись, що зараз альбом видати таки можна, The Cutes вирішили змістити фокус на закордонну аудиторію, аби зібрати більшу суму саме в валюті.

В результаті прем’єра їхнього альбому відбулася на подкасті Тіма Бьорджеса (Tim Burgess).

"Ми списалися з Тімом приблизно за півтора місяці до цього і скинули йому наш альбом. Він сказав, що йому дуже сподобалося й запостив в своєму Твіттері посилання на нашу музику".

Після цього музиканти запропонували Тіму зробити прем'єру свого нового альбому в нього на подкасті, щоб донести власну ініціативу до західних слухачів. Тож The Cutes вдалося презентувати альбом в компанії британських колег The Charlatans.

Примітно, що звів "Until it’s Gone" знаний у вузьких колах Lolo Blümler з Iron Bar Studios, який працює лише з гуртами, чий звук відповідає епосі 60х. Після цього робота чекала на вихід ще рік.

Станом на зараз альбом допоміг зібрати вже 300 доларів й збір триває надалі. Тому на стримінгах ця музика з’явиться не раніше серпня.

The Cutes — рок-н-рол/біт-гурт, заснований у 2018 році. Їхній перший ЕР "Always" вийшов у 2019 році. З тих пір гурт відіграв низку концертів Україною та видав повноформатник "Until it’s Gone"(2022). Серед своїх натхненників музиканти називають The Searchers, The Zombies, Dave Clark Five, Turtles, The Yardbirds, The Rolling Stones, Herman's Hermits, The Hollies, The Kinks, The Sonics, 13th Floor Elevators тощо.

The Cutes в мережі:

https://www.instagram.com/thecutesofficial/
https://www.facebook.com/TheCutesOfficial

Фото обкладинки — надали виконавці