Spotify повністю припиняє роботу на росії

Раніше цей стримінговий сервіс призупинив свою діяльність на росії на невизначений термін, залишивши дійсною лише безплатну підписку. Зараз же не буде і цього. 

2 березня Spotify видав офіційну заяву, у якій йдеться про те, що компанія глибоко шокована та засмучена безпричинною атакою на Україну, але вважає, що базова версія сервісу має лишатися активною на росії. 

"Наша команда переглянула тисячі матеріалів з початку війни та обмежила доступність шоу, що належать і керуються російськими державними ЗМІ. На початку цього тижня ми також зробили додатковий крок, видаливши весь вміст RT і Sputnik зі Spotify в ЄС та інших ринках. Сьогодні ми запустили глобальний гайд на платформі Spotify, щоб надати нашим користувачам у всьому світі надійні новини. Ми вважаємо, що надзвичайно важливо намагатися підтримувати роботу нашої служби в Росії, щоб забезпечити глобальний потік інформації", - йшлося у повідомленні.

Однак, зміни у російському законодавстві вимусили компанію передумати. 25 березня та оновила заяву, додавши наступне: 

"Spotify і далі вважає, що надзвичайно важливо намагатися підтримувати роботу нашого сервісу на росії (ред. оригінал радше варто було б перекласти як "у Росії"), щоб надавати надійні, незалежні новини та інформацію в регіоні. На жаль, нещодавно прийняте законодавство, яке ще більше обмежує доступ до інформації, усуває свободу вираження поглядів і криміналізує певні типи новин, ставить під загрозу безпеку співробітників Spotify і, можливо, навіть наших слухачів. Після ретельного розгляду наших варіантів і поточних обставин ми прийшли до важкого рішення повністю призупинити наше обслуговування в Росії". 

Таку інформацію підтверджує і міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров.

Нагадаємо, раніше ми написали інструкцію, як українські гурти можуть прибрати свої релізи з доступу для російських слухачів. Також ми писали, як загалом відреагували стримінгові платформи на війну, яку розпочала росія.