Аліна Плеська: Київ-Берлін-Дніпро під час війни. Neformat Podcast

Наша випускова редакторка та концертна фотографка Аліна Плеська зустріла повномасштабну війну у Києві, потім допомогла рідним виїхати до Європи, де сама кілька місяців фотографувала концерти, а зараз повернулася до України. Ось її історія.  

Подкаст також доступний в аудіоверсії

Далі ми даємо короткі цитати з розмови та невеликі підбірки фото, які Аліна зробила у Берліні. 

"Я була на двох хардкор концертах, і обидва були дуже дивні, тому що перший був у справжній тренажерній залі, з тренажерами, І там реально посеред виступу гуртів чуваки качалися. І це було прям супердивно. Я в такому місці не бувала на концертах.".  

Фото з концерту United and Strong, Finalizer, Hollow Grin

"Концерти це, звичайно, класно, але в Берліні дуже дорого знімати на плівку. Ціни там десь утричі вищі, ніж в Україні. І ясно, що цього мені ніхто не компенсує, що це я за свої гроші роблю. Витратила і така думаю: йо-майо, нащо я це зробила? Цей нюанс, звісно, не дуже приємний."

Фото з виступу команд Warpaint і Low Hum

"Мені було дуже складно на концертах, тому що я була на більшості сама. І це якось так.. Ти ніби розумієш, що от зараз я відпрацюю частину цього концерту, бо знімати можна у Німеччині тільки три пісні, далі тебе виганяють. Далі можна або поїхати додому, або залишитися до кінця концерту.  Й от ти стоїш одна, і думаєш: от би хтось рідний був поряд. Дуже не вистачало когось зі своїх. Я весь час була самотня у тій атмосфері."

Фото з виступу команд Haeresis та Wiegedood

"Idles... ух. в мене аж мурашки! Я була доволі байдужа до цього гурту, ну вони є і є, нормальний колектив, але я таке не буду слухати. А тут я побачила, що буде канц, думаю, напишу, чому ні. Мені дали акред, я прийшла знімати, перший акорд і мене просто до землі прибиває. Бо у них така енергетика, що ти просто кудись відлітаєш. Це капець, вони прямо зносять. І от я відзняла ці три пісні, дуже нервувала, бо здавалося, що у мене нічого не вийде, а вони такі класні! І фото вийшли насправді дуже класні. Мене навіть репостив басист гурту."

Фото з виступу Idles

"Кім Гордон я зі школи люблю. Це моя ікона, богиня. І мені дали цей акред не одразу, бо треба бути медіа. Тоді я написала, що от я працюю на Неформаті, але я не знала, чи це прокатить. Мені відповіла організаторка, мовляв, фінальну згоду мають дати головні промоутери, а якщо ні, то я просто дам тобі два плюси, і ти підеш на канц. Це було приємно. Дуже красивий був концерт, у неї був гарний відеоряд на фоні, і в гурті самі дівчата."

Фото з виступу Кім Гордон

"Мене зараз заспокоюють близькі люди, коти. Ще допомагають трохи розслабитися заспокійливі ігри на нінтендо. У мене є такі спеціальні calming games, ніяких войнушок. І те, що я бачу, як багато донатять, як все ж таки підтримка ЗСУ у нас відбувається. Дуже важливо про це говорити і це якось освітлювати, бо люди мають це бачити. Оце теж допомагаю кукухою не поїхати."

Фото з виступу Russian Circles та Helms Alee

Neformat.com.ua ©