Ґрунт Палає: Бороти сьогодення і рухатись уперед

Лейбл Neformat Family презентує другий сингл київського гурту Ґрунт Палає, а також ділиться подальшими планами колективу щодо повноформатного альбому, концертів і не тільки.

Ґрунт Палає — це київський хардкор гурт, який розпочав активну діяльність восени 2023 року. У грудні музиканти випустили свій перший сингл "С​и​л​а", а далі були численні виступи з українськими хардкор командами, як-то True Tough, Flame, Break the Habit, Confused, Light of Mine та іншими. Завдяки активній діяльності, а також зв’язкам і досвіду учасників, гурт уже встиг зайняти вагоме місце в українській хардкор-сцені та не планує збавляти обертів.

Відтак сьогодні на лейблі Neformat Family презентуємо другий сингл у дискографії Ґрунт Палає — "Провокація Дії", а незабаром очікуйте й на вихід першого повноформатного альбому киян.

Реліз також доступний на Apple MusicDeezerYoutube MusicSpotify

"Провокація Дії"

"Провокація Дії" — це одна з перших пісень, з яких розпочався творчий шлях гурту. Її задум виник у вокаліста Артема ще до офіційної появи Ґрунт Палає, а розвинути ідею згодом допоміг ударник Максим.

Разом із рештою матеріалу для альбому, інструменти для цього сингла музиканти накопичували в різних локаціях, а зведення і мастеринг довірили старому другові — Віктору Ковальчуку (Strike Each Other, Mercy Denied).

"Я хотів звук як на альбомах гуртів 2010-х, зокрема головним орієнтиром був "Keepers Of The Faith" від Terror. На підбір звуку витратили деякий час, але зауважу, що для Віті це була зовсім нова справа. У результаті, як на мене, він справився на 10/10, у чому можете переконатись на альбомі та синглі", — зазначає вокаліст Артем.

За його ж словами, концепція всього майбутнього альбому — мати в собі силу і сміливість бороти сьогодення, а от конкретно "Провокація Дії" оповідає про мрії людини.

"Ці мрії потрібно втілювати в життя попри обставини, якими вони б не були. Завжди знайдеться хтось, хто критикує, ставить під сумнів твою справу чи взагалі заважає в досягненні твоїх мрій, але ці люди не повинні мати впливу на тебе", — додає Артем.

Бас-гітаристка Ліля водночас висловлює сподівання, що й сингл, й альбом надихатимуть людей на важливі та корисні дії, особливо в наш час, коли "треба робити багато, аби наблизити перемогу". Для неї "Провокація Дії" про те, що для досягнення мети "треба щось робити, тільки так можна рухатись уперед".

Обкл (мікро розмір)

Обкладинку для сингла намалював Віталій Лендєл, гітарист гурту Обрій та SMM-менеджер Неформату

Перший повноформатник

Над майбутнім повноформатником гурт працював тривалий час, майже пів року записував його на різних місцях — вдома, на репбазі, у кількох студіях. Часом роботу доводилося повторювати, бо, до прикладу, записаний вдома бас фонив. А для деяких учасників, а саме гітариста Тьоми, це взагалі був перший досвід гри в гурті та запису інструментів. Однак зараз колектив уже на фінальному етапі роботи над альбомом та готовий розповісти, чого від нього варто очікувати.

"Це сім блокбастерів, які відрізняються один від одного. Тут вам і бітдаун, і панк-рок, класичні тустеп моменти, трохи груву від nu metal та southern metal, але всі ці пісні мають щось спільне — потужну енергію!", — розповідає ударник Максим.

Вокаліст Артем додає, що подібну музику українські слухачі вже не один раз чули від закордонних гуртів, але тут вона "зіграна і проспівана локальними молодими музикантами з бажанням і любов‘ю до справи". Альбом також порадує слухачів фітами, які музикант поки не розкриває.

Виступ гурту у київському скейт-парку "Atrium", 28 квітня. Відео Creature From Deep studio

Бас-гітаристка Ліля, своєю чергою, акцентує, що реліз буде повністю українськомовним, відтак усі тексти можна буде легко зрозуміти та підспівувати на концертах. Тим паче, що тематика має бути близькою для українського слухача — "наша історія, те, що відбувається зараз із нами, з країною, з кожним".

Врешті, за словами гітариста Тьоми, майбутній альбом — це справжній бойовик і "відвал кабіни".

"Ніколи не знаєш, що буде завтра"

Музиканти обережно говорять про плани, адже зібралися під час війни й добре розуміють, що майбутнє вкрай непередбачуване.

"Війну я застала в іншій країні, де проживала з дочкою і чоловіком ще до війни. Дуже бракувало друзів і музики, та повертатись було небезпечно з маленькою дитиною. Я почекала рік і все ж пішла від нього через особисті обставини, ми повернулись із Мією в Київ. Перше, куди я пішла — на репетицію з моїм іншим гуртом. Попри всі страхи та складнощі життя вдома, я знову граю музику, маю радість бути поряд із друзями, й от зараз ми буквально прориваємось із цим записом крізь різні обставини та виклики часу. Завдяки ЗСУ є можливість і концерти іноді грати", — розповідає бас-гітаристка Ліля.

Ударник Максим через війну був змушений покинути свій дім у Харкові та з дівчиною переїхати до Києва. Саме тут він і зустрівся з вокалістом Артемом та долучився до гурту.

"Артем показав мені пару своїх демок і сказав, що тексти будуть українською та про війну. Після першої ж репетиції я зрозумів, що хочу грати в такому гурті та розвиватись як барабанщик", — зазначає Максим.

Водночас і він, й Артем погоджуються, що через російську агресію "повинні все робити швидко, бо ніколи не знаєш, що буде завтра".

Березневий виступ Ґрунт Палає, відео VOICE OF DAYS

Тому, на релізі повноформатного альбому гурт не планує спинятися і на 2024 рік готує ще один невеликий реліз, сингл або ж спліт.

Учасники Ґрунт Палає також планують концерт-презентацію нового альбому й загалом сподіваються, що цьогоріч вдасться виступати наживо.

В іншому ж колектив надалі шукатиме своє звучання, зокрема додаватиме "більш технічні та грувові моменти".

Перший сингл колективу


Дізнатися більше про Ґрунт Палає:

https://linktr.ee/gruntpalaye
https://www.instagram.com/gruntpalaye

Neformat.com.ua ©