Про те, що болить: мініальбом "Розпач і докори" від гурту BURI

3 червня скрімо-гурту BURI випустив свій другий EP "Розпач і докори". Його музиканти називають своїм найщирішим релізом.

"Ми дійсно пройнялися, роблячи музику, а тексти я писав окремо. Дорогою в потязі до столиці постійно пропадав звʼязок, тому я не міг звʼязатися з дружиною. Промайнула думка про те, що зараз багато людей втрачають звʼязок один з одним – і зразу в голові з'явилася фраза "метелики-листи". Так і написав.

"Неначе відлуння кімнат пустих" – це про особу, яка, будучи постійно завантаженою різними справами, перебуваючи у стресі, сидить уночі в себе вдома та, мимоволі граючи на гітарі, насолоджується моментом спокою. Тут також Вадим (ред. гітарист BURI) придумав музику, яку я переслухав разів зі сто, перш ніж написати текст", – розповідає Неформату Дмитро, вокаліст гурту.

Реліз також доступний на стримінгових сервісах 

За словами учасників гурту, мініальбом вони робили переважно в домашніх умовах, за винятком вокалу та барабанних партій, які писалися на студіях. Процес тривав недовго, оскільки, як зізналися виконавці, їм набагато легше займатися улюбленою справою саме в комфортних умовах.

"Ми дуже хочемо розвивати українську панк-сцену, адже все більше людей ходить на рейви (що не є погано), а про локальні гіги забуває/забиває. Ми не займаємося й не займалися комерцією, це повністю наше хобі та наше життя; панк- і хардкор-сцена підтримують нашу молодість, не даючи старішати. Саме цим ми хочемо поділитися з іншими. Ми прагнемо доповнити собою українську панк-сцену, давати можливість новому поколінню відчувати, відчувати та ще раз відчувати бодай щось у цьому паскудному, але такому прекрасному житті", – стверджує Неформату гурт BURI.

BURI – неокраст/скрімо-гурт з Тернополя, що існує з 2021 року. Дискографія нараховує один сингл та два мініальбоми, включно з "Розпач і докори".

Дізнатися більше про BURI:

https://www.instagram.com/buri.screamo

На обкладинці – фото xerxerash