Стен Ібрагім намалював і видав власний комікс

Нещодавно Стен Ібрагім, художник і вокаліст хардкор-панк гурту Mauser, видав свій комікс – "Пакт 64". Той оповідає про події Львова майбутнього.

Артист продумував сюжет цього коміксу впродовж року й попутно ескізував окремі ідеї. Те, що нині вийшло під назвою "Пакт 64", – лише перша частина з серії коміксів Стена про вигадані події у Львові.

"Я хотів зробити простий сюжет про бар, у якому працюю. Це мав бути комікс на 10 сторінок [урешті їх 36 – ред.], де мало б відбутись просто вбивство. Головна героїня закохала мене в себе і я вирішив, шо вона заслуговує на своє місце в іншій реальності", – розповідає Стен Неформату.

 

Хоча час, у якому розгортається сюжет, це майбутнє, автор уклав туди як теперішнє, так і минуле. Водночас Стен торкнувся фантастичних подій із твору своїми цілком реальними уявленнями щодо Львова.

"Для мене Львів це не круасани, не ратуша, не фенсі кавʼярні й не блискуча площа ринок зі її вигладженими туристами. Для мене Львів це напіврозвалені австрійські й польські будинки, де, порившись в паркетах сто- літньої давності, можна знайти гільзу з часів першої світової; це безкінечний пошук роботи, де тебе частіш за все хочуть обманути; це темщіки і різного роду шахраї. Львів це клоака місцевих божевільних і релігійних фанатиків, добрих і дуже добрих людей. Злих і дуже злих. Знаючи це місто, я намагаюсь зрозуміти, яким воно буде в тих умовах, які я видумав".

За словами артиста, він отримує неабияке задоволення від занурення в процес створення іншого світу й проживання життів персонажів за компанію із ними, тож наразі він працює над другою частиною коміксу. Нагадаємо, що Стен Ібрагім уже розповідав нам дещо про свою художню діяльність раніше.

Стен Ібрагім у мережі:

https://www.instagram.com/stan.ibrahim/
https://www.facebook.com/stan.ibrahim.3

Фото обкладинки – Instagram