Монтеск’є випустив свій перший альбом

Минулої п'ятниці сольний інді-проєкт Монтеск’є представив світові свій анонсований лонплей – "Літанія радості й смутку".

Ігор Хоркавий, засновник формації, працював над цією музикою упродовж 2021-2024 років. Як і на попередньому синглі, "Паліатив", музикант тут здебільшого звертається до синтезаторів. Так, за його словами, він зберігає "свій акустичний відбиток". Загалом же альбом звучить у просторах постпанку й дрім-попу, які перетікають одне в одного.

Мастеринг альбому виконав Лесик Драчук.

Можна уявити, скільки життєвих подій відбулися паралельно з роботою над цим альбомом, зважаючи на час його підготовки. Але з цим релізом музикант їх відпускає.

"У період запису альбому мене добряче гойдало між емоційними екстремами, а ці пісні ніби згладжували гостроту радості чи суму. Це було схоже на якісь повторювані прохання не перебувати занадто довго в одному стані, а спробувати віднайти баланс. Звідси й назва. "Літанія радості й смутку" – це відібраний ідіосинкратичний відбиток моїх переживань за останні кілька років, які я готовий відпустити. Відчуваю через це велике полегшення", –ділиться Ігор у пресрелізі.

До цього ми окремо писали про сингл "Пʼяні діти в імлі", який увійшов до цього альбому.

Монтеск'є – сольний проєкт Ігоря Хоркавого, музиканта-мультиінструменталіста зі Львова. Окрім цього, Ігор учасник лайв-бенду Паліндрома й співавтор його музики. Над записом інструментів й аранжуваннями він зазвичай працює самостійно у своїй домашній студії. Наразі в дискографії сольної формації альбом, мініальбом і кілька синглів.

Монтеск'є в мережі:

https://www.facebook.com/montesqie
https://www.instagram.com/montesqie

Фото обкладинки – надав виконавець