Дебют: мукачівський інді-поп від Smiles and Kisses

Мукачівський гурт презентував дебютний мініальбом "=| =*".

 

Інструментал був записаний у Харкові на репетиційці Іллі Хаінсона (Diefect, Зловісні Дрова) та на "Студії О” під керівництвом Дмитра Зінченка. Із записом гітар допомагав гітарист/вокаліст Knifeman — Сергій Васюта. Зведення та мастеринг робив звукоінженер та сінгер-сонграйтер Leaone.

"Це був досить нервовий процес: ми мало репетирували і було мало розуміння, який звук буде у результаті. Я планував записати живі клавіші, проте в підсумку відмовився від цієї ідеї як занадто енерговитратної і просто вручну "олюднив" мідітреки, додаючи атаки тут і там. Від першої репетиції до останнього дня запису пройшло трохи більше місяця.

Я радий що нам вдалося отримати трошки дивний, але, наче зрозумілий звук. Але для майбутнього релізу я спробую витратити більше часу саме на підбір правильного звучання, конкретно цей EP вийшов трохи too rushed", - розповів у коментарі нашому виданню засновник проєкту Ростік Фруктовий.

У рамках проєкту Smiles and Kisses Ростік хоче говорити про більш особисті, несоціальні теми:

"Ми з дівчиною пережили втрату близького друга наприкінці минулого літа, приблизно за кілька місяців до початку запису. Десь поруч в однієї з моїх улюблених артисток Poppy вийшов новий альбом, у якому є трек "Sick Of The Sun". Вона врізалася мені в пам’ять разом зі спогадами про день, коли ми йшли під яскравим сонцем додому й намагалися не плакати на ходу, прикриваючи запалені очі від сонця".

У результаті вийшла лірика "про прості людські переживання романтичного характеру". А ще доволі цікавим був процес запису мелодій пісень.

"Після окупації Криму ми перевезли маму з псом у Мукачево, що на Закарпатті. Я працюю допізна, і стандартним вечірнім процесом є прогулянка з собакою порожніми вулицями міста. Я спробував використовувати цей час, не брав з собою навушники, особливо, коли треба було дати вухам відпочити після восьмигодинного марафону на роботі, і потихеньку складав мелодії, наспівуючи їх на телефон. У такий час тут на вулиці зустрінеш хіба що підбухану публіку, так що, сподіваюся, я не збентежив багато людей таким перформансом", - додає музикант.

Обкладинку для релізу створив учасник nearr та City Of Me Едуард Токуєв.

"Едік зробив фото на плівку, як я готую цибулевий суп на пікніку в друга на дачі. Я вирішив, що це воно, узяв примітивний дефолтний редактор зображень і додав туди назви треків і релізу", — додає музикант.

У найближчому майбутньому проєкт планує випустити декілька лоу-файних відео, а взагалі цьогоріч має вийти ще один реліз Smiles and Kisses та реліз іншого проєкту Jeupatoryia.

Smiles and Kisses — мукачівський інді-поп/емопанк/шугейз гурт, створений у 2020 році. Дискографія нараховує поки один мініальбом. Над створенням дебютного ЕР працювали учасники відомих українських гуртів: Knifeman, Diefect, Зловісні Дрова, nearr та City Of Me.

Smiles and Kisses у мережі:

https://www.instagram.com/smiles_and_kisses_rock/
https://ampl.ink/LQyw4